Grahn/Carlsson satsar på SM

Fortsatt rally. Det  beslutet kom Christer Carlsson fram till och anledningen är att Fredrik Grahn vill ha honom i högerstolen i en gemensam SM-satsning 2019.
– Han både en noggrann och duktig chaufför, så medalj är absolut målet, säger Christer.

Fredrik Grahn körde Rally Vännäs, då med Martin Holmdahl som bisittare. Efter att ha slutat elva totalt, fyra i klassen konstaterade Fredrik:
– Då var jag rejält missnöjd med fjädringen!
Varpå han ändrade setupen i sin vita Ford Focus WRC, testade under tre mil och anmälde sig till Limas LBC-Ruschen. Där blev det totalseger efter en hård fight med Jerker Axelsson, som hoppade in i Pontus Tidemand Racings Fabia R5.
– Från början var tanken mest att bara köra på. När det sedan bara var en halv sekund upp till (Patrik) Åkerman efter första låg vi på lite mer på SS2.

Nu tänker Fredrik sig alltså en full satsning på Rally-SM tillsammans med Christer Carlsson, katrineholmaren som tidigare åkte med Niklas Hägg.
– Vi ska ta hjälp av Bruno Berglund med att skriva noter så att samarbetet i bilen blir det bästa, säger Christer.
Ett tag hade annars Christer funderingar på att gå över till rallycross och bli spotter till en förare. Men nu blir det istället Bergslagsrallyt den 26 januari.

Bildtext:
Ingen hade riktigt räknat med att Fredrik Grahn skulle totalvinna LBC-Ruschen i Lima, inte ens han själv. Trots att han precis innan fått ordning på sin Ford Focus WRC. Till nästa säsong är det SM som gäller. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *