Grahn gör ett nytt försök

För två år sedan var målet att ge Jerker Axelsson en match på Garnisonen. Då började Focusen brinna för Joachim Grahn. Nu gör han ett nytt försök i Snapphanerallyt.

– Det blir ännu värre nu med P-G Andersson och jag kör alldeles för sällan för att hålla hans tempo! Men det är roligt att åka hemma och Garnisonen gillar jag, säger ”Jocke”.
Precis som tidigare driver han Grahns Maskintjänst och har fullt upp i skördetider. Annars också, för han säljer även Hankook-däck och har en R5:a för uthyrning.
– Det är mycket med det också, men samtidigt kul att kunna hålla på med det man gillar, fortsätter Jocke.

När SM fortsätter med Snapphanerallyt i Hässleholm ansluter Jocke, som alltid lotsad av Rikard Nilsson. För att hitta tillbaka till rätta tempot har de tjuvtränat med en tävling tidigare i år, Kullingstrofén. Där blev de tvåa totalt efter Björn Adolfsson och Christer Carlsson.
– Oh, det kändes väldigt rattrostigt! Vi skulle behöva åka mer, konstaterar Jocke.
Därför ska det skånska hoppet upp till Götene i helgen för att få ytterligare mil i bilen. Sedan väntar VM på hemmaplan, det vill säga TV-Svängen.
– Snapphane brukar var ett väldigt fint arrangemang, så det måste man vara med på. Synd att inte fler tar tillfället i akt och kommer tycker jag. Och VM på det, det är ett måste, säger Jocke.
Förhoppningsvis kommer han hela vägen den här gången. 2014 lossnade en klämma på turbon och avgaserna satte fyr på hans Focus WRC05. Redan på Garnisonen.
– Allt hänger ju på hur det går den här gången och om tiden räcker till. För jag kan tänka mig att kanske åka ytterligare någon SM-deltävling i höst. Men då måste det funka hela vägen.

Bildtext:
För att få borta värsta rattrosten inför Snapphanerallyt startade Joachim Grahn och Rikard Nilsson i Kullingstrofén. De blev tvåa totalt. Foto: Håkan Bercic

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *