Grahn och Nilsson blir första mästarna i Rally Blekinge

Stora delar av säsongen i 4WD Övriga har handlat om Skåningarna Joachim Grahn och Rickard Nilsson från Simrishamn i en Ford Fiesta WRC. Grahn och Nilsson har efter en något strulig inledning på säsongen tagit tre raka segrar i klassen, och behöver bara rulla över startrampen i Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge för att inkassera de 10 bonuspoäng som delas ut i finaltävlingen för att säkra sitt första SM-guld i rally. De blir därmed de första klara Svenska Mästarna i Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge.

– Detta är helt klart min bästa SM-säsong hittills. När vi åkt SM tidigare så har vi alltid haft en massa strul, det har vart allt från brand till de konstigaste felen man kan tänka sig. Så det kommer kännas förjäkla bra och en lättnad när guldet blir klart. Det är heller inte speciellt många från södra Sverige som tagit SM-guld i rally tidigare, så det känns oerhört bra, säger Joachim Grahn.

– Det är alltid jättefina vägar i Blekinge, men vi har skrotat två bilar tidigare på vägarna där nere. Så det kanske inte är mina favoritvägar. Med guldet säkrat kommer vi inte heller ta de största riskerna, även om vi givetvis vill ha en så bra totalplacering som möjligt och gärna konkurrera med R5-bilarna i totallistan.

Mattias Nyström med kartläsaren Ida Lidebjer Granberg vann första deltävlingen i Ludvika, men har efter det haft en strulig säsong med tekniska problem och avåkningar. I East Sweden Rally säkrade dom efter en del problem ändå en tredjeplats, vilket gör att de ligger på silverplats i klassen inför finalen.

Poängställning 4WD Övriga:
1. Joachim Grahn & Rickard Nilsson – Ford Fiesta WRC: 114 poäng
2. Mattias Nyström & Ida Lidebjer Granberg – Mitsubishi Evo Lancer: 75,5 poäng
3. Henrik Carlzon & Stefan Ohlson – Mitsubishi Evo Lancer: 65 poäng

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *