Hägg hämtar ny kaross

Vilken tur att det går att ändra sig! För annars hade Niklas Hägg varit en före detta rallyförare i dagsläget. Istället är han på väg ner till Tjeckien för att hämta hem en ny Skoda-kaross.

Det var redan på SS4 i East Sweden Rally det hände. Lite för fort, lite för mycket annat i vägen och hans Skoda S2000 såg väldigt använd ut. Det tog illa.
– Då sa jag att nu är jag en före detta rallyåkare. Det var jävligt tungt där ett tag, säger Niklas.
En vecka senare hade han ångrat sig, och är numera en före detta föredetting. Och på banan. För redan helgen som var åkte han en sprint i Bollnäs, ingående i Hälsingeserien. Dock utan Christer Carlsson, som är konvalescent ett tag till.
– Nu fick mina mekar åka med, och när vi fick punka och jag sladdade lite där i lösgruset sa han spontant att han visste precis varför han är mekaniker och inte kartläsare, säger Niklas och garvar gott.

Anton heter Larsson i efternamn, och han åkte med andra heatet runt folkracebanan. I det första och sista var det brorsan Oskar som åkte med. På grund av punkteringen blev det en andraplats.
– Kul att de också kunde få lufta sig lite, säger Niklas.
Men nu är han alltså på väg ner till Tjeckien. Ikväll tar han färjan från Trelleborg för att ta sig till Melada utanför Prag. Där ska han hämta en ny kaross.
– Den ska direkt till Anton och Oskar i Kilafors för lack. Sedan ska vi skruva över alla grejer.
Målet är förstås SM-premiären?
– Absolut! Dessutom är det ju SM-sprint i Söderhamn, det vill jag inte missa!

Bildtext: Så här såg Skodan ut timmarna innan den blev skrot ute på SS4. Men nu är Niklas Hägg på väg till Tjeckien för att hämta hem en ny kaross. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *