Hägg har ”skrotet” till salu

Knappt hade fansen från Vattlång viftat klart med flaggan efter triumfen i Gävle, förrän Niklas Häggs Skoda Fabia återigen behöver en rejäl ansiktslyftning.

Tanken var att skriva något om Häggs närstående, som gladdes så åt triumfen i Gävle. Där kom första totalsegern. Men semestern kom emellan och under den resan hann Niklas köra helt åt skogen. Nu är Skodan till salu som den står.
– Det var tungt, annars hade den nog snart varit klar. Nu har det mesta lagt sig, men än har jag inte fått något riktigt sug, säger Niklas.
Förra året i Linköping, alltså för knappa året sedan, var kraschen total och det blev karossbyte. Den här gången blev det ”bara” två varv sidledes och ett framåt på ett dumt ställe under Slottssprinten, och bilen är lagbar.
– Som det ser ut nu blir det inget mer SM i år. Synd förstås, då vi bara är sex poäng från ledningen, fortsätter Niklas.
En lösning skulle vara att hyra en bil.
– Det känns för farligt, skrattar Niklas.

Helst av allt vill han sälja sin Skoda Fabia S2000 som den står. Med bulor och allt, samt en del reservdelar.
– Det är många som har mailat, och jag har konverserat med både danskar, fransoser och engelsmän. Men än är det ingen som har varit och tittat.
Blir det en försäljning inom snar framtid är han inne på att skaffa en R5:a.
– Får jag inte bilen såld får jag ta tag i reparationerna till hösten. Men det vore roligt att lösa en försäljning på något vänster. Vi får se, säger Niklas.
För Celikan har han sålt till Tyskland, och brorsan Mattias Corolla är ju tvåhjulsdriven så den vill han inte köra i Kolsvarundan.
– Det är mycket jobb på firman också, så man vet aldrig. Jag kanske blir bekväm, om det inte blir några tävlingar i höst och lägger av.
Men det säger han med ett skratt, och inte låter han övertygande på rösten heller. Förhoppningsvis får vi se mer av Niklas Hägg tillsammans med Christer Carlsson framöver.

Bildtext:
Niklas Hägg har inget smeknamn på sin Skoda Fabia S2000, men med att skratt konstaterar han att det är en ”hon”, då han upplever att den beter sig som en ”surkärring” mot honom. Foto: Privat

One thought on “Hägg har ”skrotet” till salu

  • juli 29, 2017 kl. 2:56 e m
    Permalänk

    Tänk om man hade pengarna och sponsorer att köpa den bilen och fixa den

    Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *