Hampus kan avancera med sin joker

Jari Liiten utropade sig själv till svensk juniormästare i Hässleholm. Men han måste över rampen i Linköping, annars kan Hampus Jakobsson gå om i form av jokertävling nu i finalen.

Sandvikens spjut i JSM Otrimmat har samlat ihop 128,5 poäng och behöver bara fem poäng till för att vara helt ointaglig. Nyköpings Hampus Jakobsson är på bronsplats, men har två fördelar i helgen då han dels får räkna hem alla inkörda poäng då han nollade i SSR och dels har sparat jokertävlingen till sist.
– Meningen var att ta den i Askersund, men så hade jag problem med bilen innan och ville inte riskera något utan den blev kvar, säger Hampus.
För i Hässleholm hade han aldrig kört förut, då det här är hans andra rallysäsong totalt och den första i JSM.
– Jag åkte i alla fall Linköping förra året med Volvon och vägarna tyckte jag liknar de runt Nyköping, fortsätter Hampus.

Mellan honom och Jari Liiten finns Eddie Lundqvist. Han har 91 poäng, och sex poäng att räkna bort från Askersund. Det gör att han utgår från 85, förutsatt att han placerar sig högre upp i ESR. Som bäst kan han nå 125 poäng. Hampus har 80, alltså bara fem poäng mindre än Eddie, en nolla och joker i helgen.

– Det har redan gått över förväntan, så det är bara att åka på så långt man kan och se till att komma i mål. Det är viktigast eftersom vi får 1,5 gånger i poäng, säger Hampus.

Med 14 anmälda kan mycket hända i resultatlistan. Rent siffermässigt kan killar som Victor Karlsson (fyra i dagsläget och med en tiopoängare att räkna bort från Hässleholm), Petter Palmqvist (räknar bort en åtta från Hässleholm och kör joker i helgen) samt Victor Hansen nå pallen om Hampus har en dålig helg.
– Det blir spännande och räcker det till ett silver i min första JSM-säsong vore det jättekul, avslutar Hampus.
Norrmannen Lars Martin Stensbøl utgör det internationella inslaget i klassen. Så sent som den 25 augusti var han klass vann han asfaltrallyt Sommer Rally Grimstad, elva totalt. Blir en intressant fläkt i JSM Otrimmat med sin Peugeot 208 R2.

Bildtext: Hampus Jakobsson har sparat det bästa till sist, nämligen jokertävling. Det gör att han har stora medaljchanser i sin första säsong i JSM Otrimmat. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *