Händelserik final för Hansen

East Sweden Rally blev en händelserik helg för Victor Hansen och Ida Lidebjer Granberg. Till slut blev den en sjundeplats och i JSM Otrimmat en total femteplats.

Finaltävlingen i årets Rally‐SM blev händelserik i de allra flesta klasser. För Victor och Ida började tävlingen bra och efter fredagens tre sträckor låg de på en 5:e plats i klassen. Inför lördagens
sträckor hade det regnat kraftigt och gjort vägarna rejält hala. Victor och Ida låg fortfarande på en stabil 5:e plats när de på sträcka 6 gick lite hårt på innern över ett krön och slog i en sten. Smällen tog så illa att framfälgen slogs sönder och även bakhjulet punkterades. Det blev till att byta hjul på sträckan och fortsätta med punkterat bakhjul och flera minuter försvann. På servicen efter sträckan upptäcktes att av de fyra bultar som håller samman hjulspindeln och fjäderbenet var alla utom en avslagen. Tävlingen fick tillfälligt avbrytas för att fixa skadorna, med följd att det blev maxtid på två sträckor. Till sist kom Victor och Ida i mål och lyckades bli 7:a och slutade därmed som delad 5:a sammanlagt i JSM.
– Det har varit en fantastiskt rolig säsong som jag är supernöjd med. När vi dessutom på prisutdelningen fick ta emot priser från Tools, Yokohama och Annemotor blev jag både överraskad och enormt glad. Jag längtar redan efter att nästa SM‐säsong ska börja, säger Victor.

Källa: Victor Hansen Motorsport
Bildtext: Ett glatt team, Jens, Victor, Ida och Jocke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *