Hansen vill ha revansch

Fulla av förväntan åkte Victor Hansen och Ida Lidebjer Granberg till Rally Vännäs. 125 mil enkel resa från Hörby. De kom inte ens till SS1. Nu vill de ta revansch i Östersund.

För Victors del var det debut både som C-förare, med noter, ny bil (Peugeot 208 R2). Ida är välbekant för de flesta, rutinerad co-driver och ledamot i Rallyutskottet. Som uppvärmning hade de kört som förbil i Bergslagsrallyt, men där tvärdog bilen efter tre sträckor. Det var bara att kasta in handduken.
– Vi bytte en givare och efter det gick den som den skulle, säger Victor.

Trodde han ja. För bilen började strula direkt i Vännäs, trots att den gick alldeles utmärkt i snökaoset. De tvingades nämligen lasta av tävlingsbilen för att komma loss i den kö där stora delar av startfältet blev stillastående i höjd med Sundsvall.
Men i Vännäs var bilen helt på tvären. De kom visserligen till start, någon minut sen dock, men sedan var det färdigt. Redan innan första sträckan.
– Det känns tungt! Vi fick ju inte köra en enda meter… Men det gäller att se framåt och försöka hitta felet så vi kan åka i Östersund, fortsätter Victor.
Ännu så länge har de inte hittat vad det är som krånglar. Men 250 mil tur och retur har väckt revansch-lusten hos den unge skåningen. I Östersund vill han verkligen visa att han och Ida kan leverera i JSM Otrimmat.

Foto: JC Rallypics.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *