Hektiska dagar för Röjsel

21-årige landslagsföraren Daniel Röjsel ser fram emot hektiska dagar i rallyns tecken med premiär i det svenska mästerskapet i Söderhamn nu på lördag. Veckan därpå följer Rally Sweden.

Efter ett test på 13 mil och cirka 10 mils tävlande i Norge känner sig Daniel väl förberedd inför kommande utmaningar och ser med spänning fram emot att få komma ut på rallyvägarna igen i teamets Ford Fiesta R2t EcoBoost.
– I år är vi inkörda på bilen redan från början och de frågetecken som fortfarande återstod efter förra vintersäsongen gällande bilens inställningar har vi rett ut. Jag har helt enkelt hittat hem bättre i bilen nu, säger Daniel.
SM-premiären i Söderhamn nu på lördag och söndag visar ett tuffare motstånd än på länge i Daniels klass i JSM. På lördag kör ekipagen om poäng i SM och kvalar till finalerna för att köra om medaljerna i Sprint-SM, som avgörs på söndagen.
– Av de 13 anmälda finns närmare 8 ekipage som har kapacitet att vinna mästerskapet i år. Det kommer bli tufft men det är så man utvecklas. I Söderhamn hoppas vi även att gå till final för att köra om medaljerna i Sprint-SM, men någon framskjuten placering där kan vi inte räkna med då alla 2-hjulsdrivna bilar körs i samma klass. Våra bilar i J-SM är egentligen inte konkurrenskraftiga nog för det, säger Daniel.
Tv-tider söndag Söderhamn: Svt Play kl 08:10-14:45, Svt 1 kl 12:40-14:45
Starten i Rally Sweden blir den andra på raken för Daniels del. 2016 vann han tillsammans med ordinarie co-drivern, Nicklas Edvardsson, klassen för tvåhjulsdrivna bilar. 2017 siktar de på att göra en minst lika bra tävling och visa upp sig bland ett par hundratusen åskådare i Värmland och Norges skogar.
Pressrelease av Daniel Röjsel Motorsport Promotion

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *