Heldag för Mattias hos Tools

– Smidigt! Och trevligt med käk och så!
Det säger Mattias Westby efter att ha varit medbjuden som gäst hos Tools i Rally Bilmetro.

Att chefen – Martin Berglund som driver MB Gräv & Last – i högsta grad var involverad i slutstriden gjorde inte saken sämre.
– Jag brukar åka ut på Svenska Rallyt och så när chefen kör. Den här gången var nog hela firman på I14 och hejade på honom, säger Mattias.
Egentligen var det inte han, utan kompisen Marcus Persson, på Valbo Trä AB, som var inbjuden som VIP-gäst hos Tools. Han fick i sin tur ta med sig en person och då föll valet på Mattias, som också bor i Valbo.
– Det var väldigt smidigt att stå där på publiksträckan, och trevligt med käk och så!

Publiksträckan på 3250 meter kördes först en vända före lunch, sedan en direkt efter uppehållet. Inför SS5, alltså första besöket för de tävlande på I14, hade Martin Berglund och Joakim Gevert halkat ner till fjärde plats totalt. Men med allt stöd från de cirka 40 anställda på MB Gräv & Last blev det en kanontid på publiksträckan. Endast 0,5 efter Tobias Johansson, som var snabbast, och vips var Martin/Joakim uppe på en total andraplats i tävlingen med den Mitsubishi R5 de lånat av Thomas Weng.
Med lite god mat i magen, både för de tävlande och inte minst VIP-gästerna hos Tools, var det dags för vända nummer två över det gamla militärområdet.
Den gången noterade Martin återigen andra bästa tid och gick upp i ledning totalt.
– Det var skitkul, konstaterar Mattias Westby.

Sedan kom SS7 och regnet vräkte ner, bland annat över den vita R5:an. Vilket påverkade Martins tempo och han tappade åter till andraplats totalt efter Niklas Hägg. Den stenhårda kampen över powerstage, 6120 meter långa ”Kilen”, avlöpte så att Martin var 2,2 snabbare än Hägg. Men till totalsegern fattades det 0,6 sekund.
Det blev ändå en kanondag, inte minst för enduroåkande Mattias Westby. Visserligen har han ställt in sin KTM-hoj i garaget för att ta ett sabbatsår. Och just nu har han semester från jobbet som markanläggare hos Martin.
Snart är det dags för Tools att resa sitt VIP-tält hos Kolsva MS.

Bildtext:

Rally-SM:s huvudsponsor Tools samlade sina VIP-gäster på publiksträckan i Gävle, där bland annat Marcus Persson och Mattias Westby (till höger) deltog och hejade fram Martin Berglund. Mattias är nämligen anläggare på Martins firma MB Gräv & Last. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *