”Helt fantastiskt med ny seger”

Göteborgaren Mattias Adielsson vann tillsammans med sin kartläsare Andreas Johansson Östersund Winter Rally och utökar ledningen i Rally-SM.

Redan efter första etappen i fredags visade Adielsson att han ville upprepa fjolårssegern i Östersund.
– Helt fantastiskt att kunna få upprepa segern från förra året. Östersund Winter Rally är en av mina favorittävlingar och specialsträckan Husås är nog den häftigaste rallyvägen i Sverige. Vi har följt vår plan och däckstrategi under hela helgen, vilket visat sig riktigt lyckat. Mycket roligt och utmanade med snöfallet under lördagen, det blir inte så tidseffektivt, men vilka sladdar man kan bjuda publiken på. Vintern får inte ta slut än, jag vill sladda mera, säger landslagsföraren Mattias Adielsson.

Adielsson, som tävlar för Pontus Tidemand Racing, tog kommandot direkt i tävlingen och när han gick upp i ledning på den andra sträckan släppte han den aldrig. På tävlingens Power Stage delades det ut extra poäng och Adielsson tog även här full pott.
– Vi leder Rally-SM efter de två inledande tävlingarna och det känns mycket bra. Att vi sedan kommer fyra i Rally Sweden gör februari till min lyckomånad. Tre mycket bra resultat under samma månad och som jag till stor del vill tillägna Pontus Tidemand Racing, det teamet är bara bäst helt enkelt. Nu tar inte vintern slut riktigt än utan vi kommer till Skellefteå och kör sprinten under RF/SVTs SM-vecka. Vi tog ett silver förra året i vintersprinten och det vill vi självklart förbättra, avslutar Mattias Adielsson.

Pressrelease: Mattias Adielsson Motorsport

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *