Hemmaseger för Stefan Jonsson

Han hade visserligen värmt upp hemikring med segrar, men att det skulle räcka till seger i SM-comebacken trodde inte Stefan Jonsson. Till både hans och publikens glädje gjorde det det!

Lagom som både mörkret och kylan började ta över i Vännäs centrum rullade Stefan Jonsson och Stefan Ahl upp på målrampen, och kommuninnevånarna återfick värmen. Inte ofta det är så många kvar till sist, och applåderar så kraftigt för Trimmat 2WD.
– Hä ä riktigt kul! Int trodd’ jag på seger! Men vi har kört så jag var rädd ibland, sa Stefan (eller åtminstone något liknande på sin härliga dialekt).
Han var 0,9 efter Elias Lundberg på första – en annan som imponerade när han nu kom i en stor Volvo 940 mellan snövallarna. Patrik Flodin trea – i den nybyggda BMW M3:an – och Emil Karlsson fyra.

Ute i mörka fredagsskogen tappade Elias direkt tio till Stefan, och dalade till tredjeplats med de två ”veteranerna” framför sig. Även Emil tappade, till sjätte, och hamnade bakom Kristian Johansson och Mattias Olsson.
Exakt samma ställning inför nattvilan, bara med den skillnaden att avstånden ökat något så att Emil hade nästan minuten upp till Stefan.
Sjua Johan Sandow, Umeås Golfåkare som tidigare kört folkrace och rallycross men väldigt lite rally.

Samma ställning efter Brännlandsåsen, lördagens första kraftprov. Bortsett från att Sandow fick bryta och sikta på omstart.
Till SS6 hade Flodin fått nog och tog strupgrepp på klasskompisarna: fjorton sekunder före Stefan på 20390 meter och ledning med 3,9 sekunder.
Varpå Stefan svarade och inför lunchpausen var han åter värst. Men bara 0,4 före Flodin!
– Det går bra nu! Men vi kör så fort att jag är rädd ibland, sa Stefan utan att se skraj ut.
Tyvärr började Flodins BMW hosta, han tappade mark och fann för gott att bryta efter SS8 för att inte riskera stora motorskador. Vid det laget hade också Emil Karlsson kastat in handduken sedan Volvon slutat driva.
Summa summarum gjorde det att Stefan Jonsson knäppte samtliga på nästan med full pott: klassvinst, fem points på powerstage och 12,5 poäng då han förstås hade hemmatävlingen som joker.
Tvåa Elias Lundberg och trea Kristian Johansson (omvänt dock på powerstage).
– Ja, jo… nu kanske jag måste åka Östersund också, menade Stefan.
Vilket alla nickade instämmande till, för revansch ville alla ha.
Fyra slutade Mattias Olsson och femma Oskar Sundell som kom in i framhjulsdriften ju längre Rally Vännäs fortskred.

Bildtext:
Stefan Ahl och Stefan Jonsson hyllade av både lokala fans och media för sin seger i Trimmat 2WD. En comeback med mersmak. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *