Het segertrio i 4WD Övriga

Den mest långväga gästen i Mekonomen Bergslagsrallyt går ut först i klassen 4WD Övriga. Men Michael Wikström från Boden får se upp med Per Göthberg och Fredrik Grahn, de kommer för att jaga.

Tolv till start i 4WD Övriga. ”Micke” Wikström har ett silver och ett brons sedan tidigare med sin Ford Focus WRC, och med 90 mil enkel resa har han en bit till Ludvika.
– Ändå är det ju den närmaste deltävlingen i år, så jag klagar inte. Det är kul med SM, men det är klart att det är lite avhängigt hur det går i helgen om det blir full säsong för min del, säger norrlänningen.

Närmast bakom Wikström startar Eskilstunas Per Göthberg. Han började fjolåret med att känna sig för i sin nyinköpta Skoda Fabia WRC. För att snart nog nå ett svårslaget tempo. Ett mystiskt elfel har bekymrat honom på senare tid, men det tror han sig ha fått ordning på och är därmed en het segerkandidat.
Det är också Fredrik Grahn, bilbyggaren från Frövi. Efter ett kort test med sin Focus WRC är han redo.
– Jag har velat åka bil i flera veckor nu! Allt känns bra, vi ser fram emot Bergslagsrallyt och ska absolut gå för fullt, hälsar Fredrik som bland annat vann LBC-Ruschen förra vintern i Lima.

I första hand är det i den här trion lördagens segrare i 4WD Övriga bör finnas.

Bildtext:

Ända från Boden kommer Michael Wikström med sin Ford Focus WRC för att köra Mekonomen Bergslagsrallyt. Han startar först i klassen 4WD Övriga. Bilden är från Östersund förra året där han och Lennart Nilsson vann klassen. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *