Inbjudan ute till Östersund

Östersund Winter Rally arrangeras redan två veckor efter premiären i Gävle, och nu finns inbjudan ute. Ordinarie anmälningstid stänger söndagen den 14 februari kl. 24.00.

Max för antalet startande är 100 ekipage, och dessa får möta två sträckor redan fredagen den 26 februari. Den första är en ”vanlig” prövning ute i skogen, den andra ett publikprov inne på skidstadion i Östersund.
– Där ska vi överraska både de tävlande och framför allt publiken, säger tävlingsledare Sverker Jonsson.
Som bland annat isbelagt en kort driftingsträcka.

En stor läktare ska byggas upp av snö, så att publiken kan följa sekundjakten på banan. För att riktigt säkerställa att alla ser precis allt blir det också en bildskärm modell större.
– Till det extrema ljus- och ljudeffekter, utlovar Sverker.
Målet är att minst 2000 åskådare ska följa SS2 på skidstadion. Därefter är det nattvila innan lördagen tar vid med resterande fem sträckor. Totalt mäter ÖWR cirka 383 km, varav 116 km är avlysta fartsträckor. Sista, SS7, är också Power Stage.
Både HQ, anmälan, besiktning, serviceplats och publiksträcka finns vid Östersunds Arenaområdet. På en radie av 300 meter. Undantaget är start och mål inne på Stortorget.

Juniorer har alltid rabatterad startavgift. MK VMT Jämtland tar det en nivå högre – för de lokala juniorerna. Alla som tävlar på licens för klubb inom Mellannorrlands BF får fri tävlingsavgift.
– Vi vill så gärna få med några lokala till start. VMT ägs av alla föreningar i Jämtländ, men i det här får hela MNB hänga med, säger Sverker Jonsson.
Även lokala förare i andra klasser lockas att delta, då dessa seniorer får starta till halva priset.

Klubben återuppväcker också Jämtrallyt, en tävling i tävlingen för historiska rallybilar. Den banan omfattar fredagens publiksträcka, och därefter SS4-7.
Anmälningstiden går ut söndagen den 14 februari kl. 24.00. Efteranmälan är möjlig mot en extra avgift.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *