Jacob har ”hemmatävling”

I helgen fortsätter årets SM-säsong för rallyföraren Jacob Jansson, Kopparberg och co-driver Stefan Gustavsson, Ludvika.

Det är Kolsvarundan med Köping som huvudort som står som värd för den femte deltävlingen. Rallyt inleds med tre sträckor på fredagskvällen på nästan 2 mil för att sedan avgöras över 9 mil specialsträckor under lördagen. Grabbarna leder klassen för otrimmade 4wd bilar och går in i tävlingen med en bra känsla efter senaste tävlingen i Litauen.
– Det ska bli väldigt roligt att åka SM-tävling igen och Kolsvarundan är min ”Hemmatävling” i SM sammanhang. Vi ser verkligen fram mot att tävla i Köping då tävlingen brukar bjuda på väldigt fina vägar, säger Jacob och fortsätter:
– En sträcka vi verkligen ser fram emot är långsträckan som mäter 2,3 mil, det kommer bli påfrestande men vi brukar prestera bra på dom längre sträckorna och tänker även göra det i helgen.
– Vårt mål med helgen är att dra ifrån i SM-tabellen i klassen. Sen får vi se vart vi står oss mot dom trimmade bilarna, där bland annat P-G Andersson gör comeback i SM, avslutar Jacob.

Källa: Pressrelease
Bild från tävlingen i Litauen, där topptrion förevigade sig själv framför publiken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *