Jacob tvåa efter världsmästaren

I helgen var Jacob Jansson, MK Kopparberg med co-driver Stefan Gustavsson, Ludvika MS, i Linköping för att köra East Sweden Rally som var finalen i årets Rally-SM.

– Vi var i princip klara mästare i våran klass, otrimmat 4wd, det räckte bara att åka över rampen så var det helt klart, berättar Jacob
Tävlingen började på fredagkvällen med tre stycken specialsträckor på totalt cirka 3 mil i mörker och väldigt vanskliga förhållanden med regn och lera.

– Vi öppnade försiktigt för att ta oss igenom första dagen och se hur vi låg till om vi skulle attackera eller bara köra vidare på lördagen.
Efter kvällen var de trea totalt i tävlingen med nyblivne världsmästaren Pontus Tidemand som tvåa och dubbla juniorvärldsmästaren PG Andersson som ledare. Jacobs ledning i klassen var komfortabel med 2 minuter och 40 sekunder.

Under lördagen fortsatte de att köra på i sitt tempo utan att ta några risker att köra sönder bilen eller få en punktering. Trots svåra förhållanden, så hade de ett rallythelt utan problem.
– Vi gjorde några riktigt bra sträckor på slutet när vi provade ta i lite. Det kändes konstigt att veta att man redan var mästare inför första sträckan, men vi sa att vi skulle prova ta en pallplats totalt och det lyckades vi med så det känns riktigt bra. Än är rally säsongen inte över för oss då vi har några tävlingar kvar vi vill åka, vart det blir för vi se, säger Jacob.

Jacob och Stefan slutade som tvåa totalt i East Sweden Rally efter WRC2 vinnaren Pontus Tidemand som åkte en Skoda Fabia R5 i klassen trimmat 4wd. Jacob körde som vanligt sin Mitusbishi Evo X R4 i Otrimmat 4WD.
Klassen vann duon med över 9 minuter till tvåan.

Källa: Pressrelease
Foto:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *