”Jag ska bevaka ledningen”

Den sista av två presskonferensen inför Snapphanerallyt är avklarad. En av fyra förare på plats spände bågen endast ett snäpp:
–Jag ska bevaka ledningen. Inte nödvändigtvis gå för seger, sa Pelle Wilén.

I början av veckan bjöd arrangerande Hässleholms MK in lokala förare som media fick träffa. I kväll torsdag var det dags för pressen att möta några av elitförarna. På plats var Pelle Wilén och Martin Holmdahl, Tobias Söderqvist/Jesper Johansson, Jerker Axelsson/Mattias Andersson och P-G Andersson/Emil Axelsson.
Stämningen var som alltid uppsluppen och killarna fulla av tillförsikt. P-G är här för att vinna.
– Den här gången är det lite längre att köra, så jag tog med mig kartläsare, skojade han med gliring till sprinten i Norrköping då han lät en samarbetspartner åka med.

Jerker har Hovdala som favoritsträckan.
– Men i år är där en helt annan sträckning. Vi var här förra året och jag är nördig och har tittat mycket på incar och vet exakt var jag kan åka fullt. Så ser sträckan helt annorlunda ut, suckade han.
Vilket inte hindrar från att han tänker gå för fullt. Får P-G något problem ska han knäppa honom.
För Tobias gäller ingenting annat än att åka på i samma berömda tempo som givit så många segrar det senaste året. Även om han inte har brorsan med sig (Joakim är med som mekaniker) utan placerar Jesper Johansson i högerstolen.
– Det kommer att gå hur bra som helst! Det gör ingen skillnad för Jesper är oerhört rutinerad och vi känner varann väl, konstaterade Tobias.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *