Jakt att vänta i 2WD

Kristian Johansson är den som bär favoritskapet i Trimmat 2WD (R3) och Pontus Åhman i Otrimmat 2WD (R2). Nu ska tio mil köras, och båda jagas av killar som helst inte vill ha någon framför sig.

Otrimmat 2WD (R2). Endast fyra startande och med Pontus Åhman som förhandsfavorit. Bakom sig har han Jonas Bodin, Anton Eriksson och Dan Thörnevall. De tre förstnämnda kör Peugeot 208, medan Bodens Dan Thörnevall kör en standardbetonad Honda Civic Type R. För drygt sex år sedan hade han aldrig suttit i en tävlingsbil, utan ägnade sig åt fotboll. Så träffade han Therese (dotter till Hans Aldenlöv) och beslutade sig för att testa.
– Det gick bra nästan direkt, så jag förstod att rally kunde vara nåt, säger Dan som senare på året inkasserade sitt första DM-guld.
Nu har han och Therese blivit föräldrar och tanken var att ta det lite lugnare på tävlingsfronten.
– Men det ska bli kul att testa motståndet i SM i Vännäs, säger Dan.
Då det troligen blir hans enda inhopp i årets mästerskap har han naturligtvis valt att utnyttja möjligheten till jokertävling nu i helgen.

Trimmat 2WD (R3). Tolv startande där en hel knippa namnkunniga följer bakom Kristian Johansson, som avslutade fjolåret med seger i Linköping. Trots att Emil Karlsson kör sin Volvo som vanligt, är han först ut i gänget bakom Kristian efter alla sina JSM-silver. Minnesgoda vet också att han körde vansinnigt bra förra vintern!
Sedan följer Patrik Flodin i Johan Andersérs helt nybyggda BMW Grupp H-bil. Med den vann han 2WD i sitt genrep Rally Näsviken, efter att ha vunnit samtliga sex sträckor.
– Det var faktiskt både bättre och roligare än vad jag trodde, säger Patrik.
Oskar Sundell har också hunnit visa framfötterna med sin Corolla, och en plats utanför pallen har han inte tänkt sig. Och Stefan Jonsson, med jokerval när det nu äntligen är SM på hans hemmaarena, har också siktet inställt på att bli bättre än femma.
Skåningen Johan Green gillar vinter och har fått hjälp av Leif Peterson för att bli ännu bättre, så även där finns stora förhoppningar. Som sjunde bil går Elias Lundberg i Ola Axelssons potenta Volvo, men det är klart att den bör ta mer plats mellan vallarna än den Peugeot med vilken Elias förra året vann JSM.
Klubbkompisarna Mattias Olsson och Jan Johansson, Fryksdalens MK, följer därpå. Jan har också kryssat i jokerrutan, däremot inte Umeåföraren Johan Sandow – men Piteås Jonas Snäll. Snäll inledde året i sin Honda Civic Typ R med att bli klasstrea i North Rally Boden bakom Jonsson och Peter Johansson.
Allra sist ut i Rally Vännäs, med startnummer 54, är Christoffer Haglund, SMK Nyköping i sin Volvo 940.

Bildtext:
En av de norrlänningar som vill pröva lyckan i Rally Vännäs är Dan Thörnevall, NMS Boden. För sex år sedan lämnade han fotbollen för att köra rally i en Honda Civic, här inramad av norrsken. Foto: Anders Blomqvist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *