Jakt att vänta i JSM Trimmat

Först var där få, sedan rullade anmälningarna in och till slut är det elva juniorer som gör upp om segern i trimmat i South Swedish Rally.

Pontus Jakobsson leder och har tack vare full jokerpott i Östersund ett rejält övertag. Men Markus Theorin skuggar, och som han körde sin Golf i Silverkongen blir det till att bita ihop för övriga.
Trea så här långt – bara en poäng efter Theorin – är Pontus Lönnström, och nu när det blir grus blir han än farligare i sin Volvo.
Ta revansch vill Daniel Röjsel, för de noll poäng han har så här långt beskriver inte hans och Corsans kapacitet.

Bengtsfors Simon Andersson var på pallen både i Vännäs och i Östersund efter fina körningar med sin Volvo 940.
– Det blir en tuff uppgift i SSR. Vi var på Silverkongen och kände på vägarna, de var roliga men med mycket sten precis utanför vägen. Tufft motstånd är det också, säger Simon och fortsätter:
– Jättekul att vi är så många den här gången. Det är mycket roligare att köra då.

En Volvo 940 kör också Simon Karlsson, och den här gången även Oscar Ljung. Han blev påkörd i Östersund och hans Ford Fiesta R2 står sedan dess. Ett försäkringsbolag är inkopplat och det hela har dragit ut på tiden. Istället kommer han i styvpappan Mårten Nilssons bil.
– Vi har lite att göra på den också i garaget, för gasen fastnade när jag körde i Hässleholm och det gick rakt fram och fullt på trean, säger Oscar.
Tursamt nog stannade det hela vid huv- och karosseriskador, och inget annat.

– Men allt det här har satt sig i huvudet… men det vore fränt att få köra 940:n på de där vägarna, fortsätter Oscar som troligen alltså kommer till start.
Grimslövs Anton Claesson kör också en Volvo 940, medan klubbkompisen Joakim Hansson rattar en 740 och Rasmus Thulin Johansson, Skillingaryds MK, en 242:a.
Totalt är det alltså elva juniorer anmälda till start i Trimmat, och av dessa har Simon Karlsson, Gullabo RC, valt att kryssa för jokertävling.

Bildtext:
Pontus Jakobsson har ett övertag så här långt i JSM-tabellen för den trimmade delen. Men motståndet hårdnar i South Swedish Rally. Foto: Joakim Strand

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *