Jaktstart väntar i Trimmat 2WD

Hetaste klassen i EC Snapphanerallyt är Trimmat 2WD med 29 anmälda. Kristian Johansson går ut först, och det blir en jaktstart utan like med killar som Patrik Flodin, Oskar Sundell och Daniel Wall direkt bakom.

Alla, utom möjligen då nyss uppräknade konkurrenter, unnar nog Kristian Johansson lite medflyt denna gång. För där har motorras och andra tekniska bekymmer ställt till det. Det var bara i Östersund det ville sig till 100 procent, och för duon Johansson/Fredrik Livhs lycka hade de också valt jokertävling. Det gör att de trots två nollor i protokollet och ”bara” en tredjeplats i Vännäs är tvåa efter Elias Lundberg.
Nu är Kristian åter laddad och i Golfen sitter en frisk motor.

I och med att Salasonen Lundberg kör i Tyskland i helgen är det en mindre att tas med. Men Patrik Flodin har vunnit de senaste två deltävlingarna och lär fortsätta i samma vägvinnande fart. Oskar Sundell har istället nollat, precis som Kristian, och vill ha revansch.
– Göra så gott jag kan och ta i hårt för att samla så många poäng som möjligt är det som gäller. Så tar vi jokern i Linköping för att då vara ordentligt igång i bilen, säger Oskar.
Fast han har precis satt ihop sin BMW också, och ska ta den med för bromsning på nervägen.
– Jag har inte bestämt mig för vilken bil jag ska köra i finalen. Troligen Corollan, för det kändes bra i Askersund innan punkteringen, men jag är inte säker än, säger Oskar.

Sundell har aldrig kört Snapphanerallyt, inte Daniel Wall heller. Om nu det blir något problem har Johannes Haraldsson alla fördelar. Han fick hem Pelle Wiléns Corolla i byggsats för fem veckor sedan, och kan tacka gott folk runt sig som skruvat hårt sedan dess.
– Först och främst ska vi komma i mål och få milen. Men Hovdala är min favvosträcka så där ska vi försöka vara med, säger Johannes.
Han bildar team med Johan Green, en annan fortåkare från arrangörsklubben Hässleholms MK och som gillar Hovdala. Och kan den i sömnen. Teamkompisarna har förstås valt jokertävling.

Andra som också satsar på joker är Stefan Alenmalm, Jonas Åkesson, Mattis Olsson, Niklas Karlsson, Patrik Johansson, David Lindström och de skånska SM-inhopparna Mårten Nilsson och Joacim Kristiansson.
Totalt är det 29 anmälda och det lär bli åka av så att asfalten svettas på Garnisonen och gruset yr ute i skogarna.

Bildtext: Hässleholmarna Johan Green och Johannes Haraldsson bildar team med likadana Corollor lagom till EC Snapphanerallyt. Foto: Johannes Haraldsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *