Jari ökar tempot på alla sätt

Lika bra att anmäla sig i tid. Inte sega med det.
Så resonerar Jari Liiten, som var bland de första in på listan till Rally Bilmetro och SSR.

– Jag har ju hört en del klagomål på att folk är sega med att skicka in sin anmälan. Så jag ändrar på det, när jag ändå vet att jag ska åka både Sandviken och Karlskrona. När anmälan öppnade var det bara att passa på, säger Jari.
Och skrattar gott. För han vill gärna vara snabb. Alltid.
23-åringen från Bergsjö, norr om Hudiksvall, debuterade i JSM förra året med Rally Bilmetro.
– Tanken var att testa på, för jag har alltid velat åka JSM, fortsätter Jari.
De angenäma bekymren kom direkt.
– Det var så himla kul att det inte gick att sluta!

Till årets säsong har hans Fiesta R2 fått nya fjädrar, med lite annorlunda inställning. Han har bytt till andra däck och i högerstolen sitter Emil Eklund, klubbkompis från Sandvikens MK. Även det ett byte, både av kartläsare och till ny klubb.
– Folket i Sandviken har varit väldigt schyssta och då vill jag vara det tillbaka. Därför ska jag hjälpa till inför tävlingen och ställa i ordning. För även om jag har en bit till Gävle så räknar jag absolut Rally Bilmetro som min hemmatävling!
Förra året blev han åtta i Gävle. Sedan tvingades han bryta SSR på SS10, då han åkte av lite lätt efter att helt ha tappat bromsarna. Efter nio körda sträckor låg han trea.

Nu ligger Jari och Emil på bronsplats i JSM Otrimmat med 25 poäng, något de delar med Elias Lundberg och Eddie Lundqvist.
– Det är verkligen tätt, och både Elias och Eddie är säkert sugna på att försvara sina platser. Vi får verkligen inte slappna av utan ha fullt fokus hela tiden, säger Jari.
Som egentligen älskar vinter. Den magiska känslan i att ta stöd mot vallarna.
– Men det är intressant med sommar också, och det gick ju bra i Karlskrona förra året innan vi tappade bromsarna. Här på hemmaplan är det länge sedan vi hade en sådan tävling i den storleken som Rally Bilmetro så det ska verkligen bli kul.

För att komma i form, och få till bilen ytterligare, var Jari och Emil nyligen i Älmhult och Silverkongen.
– Efter några sträckor fick vi till bilen riktigt bra och då var vi med och slogs om topptider. Det ska verkligen bli kul med SSR och Rally Bilmetro, vi är redo!

Bildtext:
En tolfteplats i klassen R3 & R2 A-förare Trimmat 2WD blev det för Jari Liiten i Silverkongen. Med tanke på att det i första hand var en test inför SSR och grussäsongen i JSM Otrimmat är han mer än nöjd. Foto: Henrik Stark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *