Jerker Axelsson leder Rally Uppsala efter första dagen

Efter de två första sträckorna av SM-finalen 2015 har Jerker Axelsson satt ner foten och leder Rally Uppsala klart före tvåan Robin Friberg. Leif Petersson och Emil Bergkvist som tävlar i Trimmat 2WD imponerar och ligger fyra och sexa i den totala sammanställningen.

Det blev inte den fight som vi hade hoppats på mellan Jerker Axelsson och Mats Jonsson som man på förhand hade hoppats på inför tävlingen. Mats och Jerker som har en fight om SM-guldet i klassen Trimmat 2WD inleddes med att Jerker tog en ledning över Mats med drygt 20 sekunder. Efter kvällens andra sträcka på Uppsala Science Park kunde Jerker dryga ut ledningen över Mats ännu mer och differensen de två emellan är nu uppe i 22,2 sekunder till Jerkers fördel. Mats ligger på en femteplats i klassen bakom Jerker. Tvåa är Robin Friberg som uppvaktas hårt bakifrån av Patrik Åkerman, som är 0,2 sekunder bakom.

I Trimmat 2WD var det Leif Petersson som satte ribban högt genom att vara tvåa totalt på första sträckan. Han leder klassen före den Europeiska Juniormästaren Emil Bergkvist med 5,1 sekunder. Trea ligger Johan Carlsson, som uppvaktas bakifrån av Kristian Johansson. De två gör även upp om bronsmedaljen i klassen.

Algot Öberg går för sin andra seger i Otrimmat 4WD, han vill försöka gå förbi Joachim Carlström och ta silvermedaljen i klassen. Han inledde denna silverjakten bra genom att inledningsvis ha byggt upp en ledning i klassen. Carlström ligger trea i klassen och tvåa är Anders Carlsson, som gör ett inhopp i SM.

Kampen om silvermedaljen i den Trimmade Junior-SM klassen hårdnar. Detta genom att Emil Karlsson kört till sig en ledning på 14 sekunder före Philip Haag. Philip som ligger bara några poäng före Karlsson i tabellen får se upp för Emil som jagar silvret. Daniel Röjsels otur fortsätter, för tredje tävlingen i rad drabbas man av tekniska problem. Och man ligger fyra, dryga 50 sekunder bakom ledaren. Den Svenska Mästaren i klassen Pelle Wilén, som ställde upp i en 1300-kubiks Suzuki fick tyvärr bryta den första dagen med elfel på bilen.

Även i Junior-SM Otrimmat var det också upplagt för kamp om guldmedaljen mellan Jacob Jansson och Erik Telehagen. Även denna kamp har dragits ut genom att Jansson kört till sig en ledning på 27,1 sekunder före sjätteplacerade Telehagen. Som får köra hårt om det skall räcka hela vägen till guld imorgon. Tvåa ligger fjolårsmästaren Sebastian Johansson, som jagar bronsmedaljen i klassen. En plats som tidigare innehafts av Markus Theorin, som körde sönder en drivknut på kvällens första sträcka. Tvåa är Robert Scholander.

I Otrimmat 2WD leder Martin Jansson före den Svenska Mästaren Mattias Ledin. De två har kört imponerande fort och Jansson ligger på en niondeplats totalt i tävlingen. Ledin jagar 4,2 sekunder bakom. Trea är Andrew Rönnle.

Imorgon skall kampen om medaljerna avgöras, åtta sträckor återstår av Rally Uppsala 2015

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *