Jerker mycket nöjd tvåa

Åt PG Andersson fanns det inget att göra något åt men med en stark andraplats är Jerker Axelsson och Mattias Andersson ändå väldigt nöjda med helgens tredje deltävling i Rally-SM.

I ett varmt och soligt Blekinge och Småland så avgjordes det 41:a South Swedish Rally under helgen.  På plats fanns Jerker Axelsson och kartläsaren Mattias Andersson som hade en klar strategi att försöka att vara med i topp i tävlingen.

Under fredagen startade tävlingen med fyra sträckor och Jerker startade starkt med en sträckvinst på sträcka två och topp-tre tider på de andra tre sträckorna. Detta räckte till andraplats efter PG inför andra dagen av rallyt.
– Vi startade helt okej, jag trodde vi skulle vara snabbare på första- och tredje-sträckan men det visade sig att bilen nog passade bättre för de andra två, berättar Jerker.

Under lördagen skulle de avslutande tio sträckorna köras inför mycket publik i det soliga vädret och på de dammiga vägarna.
– Vi hade en klar strategi för dagen att försöka att hålla oss ifrån problem på de svårkörda vägarna och att försöka spara däck till powerstage i slutet av dagen. berättar Jerker.

Innan lunch kördes de fyra första sträckor och det blev fyra raka andraplaceringar efter PG, men det var inga stora tidsdifferenser. Jerker tappade endast mellan 4 till 6 sekunder per sträcka.
– Vi körde helt efter plan trots problem med vatteninsprutningen i bilen men PG hade ju även han lite småproblem med bilen, positivt var ju att vi utökade ganska ordentligt mot de andra bakom oss, berättar Jerker.

Inför powerstage som denna gång kördes när det var två sträckor kvar hade Jerker sparat två stycken nya däck och skulle försöka med en riktigt urladdning för att plocka med sig lite extrapoäng.
– Vi körde riktigt bra på sträckan och var endast 3 sekunder efter PG och närmare 12 sekunder före klasstrean, så det blev två extra poäng, berättar Jerker.

Avslutande två sträckorna var planen bara att köra igenom för att säkra andraplatsen så då rann tiden iväg lite.
– Vi är riktigt nöjda med helgen och att vi lyckades vara så nära PG bitvis i tävlingen. Nu är vi med på riktigt i tabellen igen efter förra deltävlingens nolla, avslutar Jerker.
Resultat – Trimmat 4WD South Swedish Rally
1. PG Andersson/Anders Fredriksson, 1 h 29 min 10,8 s
2. Jerker Axelsson /Mattias Andersson + 1 min 44,8 s
3. Mats Jonsson /Johnny Johansson + 3 min 29,1 s

Tabell Rally-SM – Trimmat 4WD efter tre av sju deltävlingar
1. Per-Gunnar Andersson, 71 poäng
2. Mats Jonsson, 43 poäng
3. Jerker Axelsson, 41 poäng

Pressrelease från Bike Motorsport

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *