Jerker ogillar underläget

Jerker Axelsson i underläge? En symbolisk bild, för självklart vill inte regerande mästaren ligga kvar på fjärde plats i tabellen. Uppåt är tanken inför SSR.

I helgen laddade han och Mattias Andersson upp med att vinna Aleknixen.
– Förra året hade vi testat, men inte åkt någon tävling innan SSR. Då tappade vi för mycket på de första sträckorna, säger Jerker.
Underförstått: Det misstaget tänker han inte göra om. Marginalen upp till fjolårets segrare Fredrik Åhlin var bara 19 sekunder.
– Hade vi varit med från början hade vi kunnat utmana.

Nu har han värmt upp och hittat vinnartempot. För visst blev det seger över runt hundratalet som tog sig till Älvängen, mellan Trollhättan och Göteborg.
– Förra året trodde jag SSR skulle vara halvknixigt och småkrokigt. Men det var det inte, utan väldigt fina vägar. Är det samma vägkaraktär i år blir det bra, säger Jerker.
Efter de inledande vintertävlingarna är han fyra i tabellen. Tvåa först i Gävle, sedan skottade de snö tidigt i Östersund.
– Vi gjorde bedömningen att det var långt att åka för väldigt få poäng. Luften gick också ur oss när vi var sex minuter efter direkt.
Den energin ska de plocka fram nu istället och gå för fullt från första metern.

PS. Exakt vad Jerker håller på med på bilden ovan minns han inte. Eller säger åtminstone att han inte minns. Men visst var han i underläge på SSR förra året. DS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *