Jerker ökar med ny setup

I helgen körs den femte deltävlingen i 2016-års Rally-SM. Tävlingen Snapphanerallyt som körs i Hässleholm är en klassisk tävling och Jerker Axelsson tillsammans med kartläsaren Mattias Andersson har vunnit tävlingen totalt senaste två åren.

I årets Rally-SM har nu fyra deltävlingar avgjorts fördelat på två tävlingar på vinterunderlag, en på grus samt en sprint nu senast under SM-veckan.
Nu under hösten avgörs de tre sista som alla är tävlingar på grusunderlag.
– Det skall bli kul att komma igång igen efter ett långt uppehåll sedan South Swedish Rally i början av maj. Vi körde ju även sprinten under sommaren som var en riktigt kul tävling och fick med oss en andraplats där, men det är ju i skogen vi helst vill köra, berättar Jerker.

Under helgen skall totalt 107 km specialsträcka köras, fördelat på 10 st sträckor. På fredagen börjar tävlingen med en 7,5 km lång superstage på asfalt som körs på Garnisionen, denna körs två gånger under kvällen innan de återstående åtta sträckorna körs på lördagen, nu med grus som underlag.
– Det brukar vara väldigt mycket folk på Garnisionen så det är viktigt för rallysporten och snabbt går det ju där också så det gäller att vara på tårna direkt, är ju totalt 15 km som skall köras redan på fredagen, berättar Jerker.

I klassen Trimmat 4WD är det 10 st anmälda förare och årets suverän PG Andersson är ännu en gång anmäld, men Jerker hoppas kunna vara med från första metern då han och teamet hade en lyckad testtävling för några veckor sedan.
– Vi ändrade en del setup på bilen med ett mycket lyckat resultat under testtävlingen och jag trivs väldigt bra i den nu, men PG är en svår nöt att knäcka. Det är bara att se och lära av PG, han är ju en fruktansvärd duktig förare och borde egentligen köra VM istället. Men vi hade häng på han ett par sträckor i South Swedish Rally så det är väl att bara att försöka igen och se fall vi kan närma oss honom tidsmässigt och hålla de andra bakom oss, berättar Jerker med skratt.

FOTO: Jan-Olov ”Lollo” Johansson

Källa: Pressrelease

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *