Jerker öppnade vassast

Rally Bilmetro är igång. Mjukstarten ägde rum inför en vältalig publik på Gävletravet och de fick se Jerker Axelsson piska till P-G Andersson. Differensen skrevs till 1,2 sekunder.

Redan innan start pratades det om den så kallade Mickey Mouse-sträckan på travet. En utslagsgivande, smal och isig sak på två kilometer. De flesta klarade det hela galant, men inledningsvis var det de som åkte tre varv efter att ha svängt fel och kommit in på motstående bana. Alla startade två och två framför huvudläktaren.

Utan några svårigheter körde Jerker Axelsson, lotsad av Mattias Andersson, ifrån P-G Andersson som har Emil Axelsson i högerstolen. Morgondagen blir oerhört spännande när sträckorna drar iväg upp mot Ockelbo. Trea i klassen är Björn Adolfsson/Mikael Johansson, i sin tur skuggade av Thomas Thunström/Jörgen Lindahl och Mats Jonsson/Johnny Johansson som åkte exakt lika. Endast slagna med 0,2 av Björn/Mikael.

I Trimmat 2WD blev det dött lopp mellan Kristian Johansson/Fredrik Livh samt Tobias och Joakim Söderqvist. Hemmaåkaren Oskar Sundell, lotsad av Anders Liljedahl, svarade för kvällens skräll genom att köra in på tredje plats med sin Volvo. Endast 2,3 sekunder bakom.
I lilla men naggande goda Otrimmat 2WD toppar regerande mästaren Mattias Ledin tillsammans med Erik Lindqvist. Men sannerligen fann sig Johan Holmberg/Christoffer Bäck väl tillrätta i Fiestan, för de är bara 0,7 efter.

Samma lika var det också i Otrimmat 4WD mellan Anders Karlsson/David Arhusiander och Robin Adolfsson/Nicklas Ottosson. Och rysligt tätt bakom, med Joachim Carlström/Jörgen Norman bara 0,8 efter och Ulf Pettersson/Erik Gustavsson ytterligare +0,6. Samma ynka sex tiondelar till nästa ekipage, Joakim och Roger Rydholm. Tala om en jämn start!Juniorerna bjöd verkligen upp till galopp där på travovalen. En del förivrade sig, som sagt, och svängde fel eller glömde svänga in. Någon sådan tabbe gjorde inte Pelle Wilén, utan han ångade på som i Piteå fast den här gången satt Martin Holmdahl i högerstolen. Två sekunder bakom återfinns bröderna Patrik och Pontus Åhman, medan forne rallycrossjunioren Tommy Johansson är trea med den Mercedes han lånat av Mats Lundholm. Co-driver i Mersan är Oscar Almqvist.

I JSM Otrimmat imponerade Eddie Lundqvist/Kristian Brandvold, 2,4 sekunder före Mattias Olsson/Tommy Lindholm. Regerande mästaren Jacob Jansson, nu med Stefan Gustavsson i högerstolen, är trea, med 0,6 upp till Mattias.
Nu är det nattvila, sedan startar Rally Bilmetro på allvar i morgon. Då ska SM-premiären avgöras med närmare tio mil specialsträckor att köra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *