Jonas Åkesson: ”Känslan är både bra och mindre bra”

Klassen Trimmat 2WD är den jämnaste när det handlar om SM-guldet, där först i mål av topp-trion Kristian Johansson, Robin Sandberg och Stefan Alenmalm i princip blir Svensk Mästare. Men även bakom topp tre finn flera med teoretisk chans på guldet.

Jonas Åkesson från Karlskrona har chansen på SM-guldet, efter att tidigare under året ha tagit karriärens första SM-seger i Köping. För att Åkesson ska vinna guld på hemmaplan krävs dock att samtliga tre i toppen hamnar en bit ner i resultatlistan om Åkesson vinner tävlingen.

– Känslan är både bra och mindre bra inför tävlingen. Vi vann här förra året, men vi har inte alltid haft det bästa flytet i Karlshamn. Nu är alla så duktiga och åker bra i klassen, så jag känner inte att jag har någon direkt fördel med hemmatävling, säger Jonas Åkesson som väntar stor uppslutning av vänner, familj och supportrar i skogen under finalen.

– Målsättningen är att försöka vinna. Men vi måste ha med oss i bakhuvudet att de andra tre som kör om guldet kommer åka allt de kan, och då kan de göra misstag. Så det gäller att åka smart och inte göra misstagen själv.

Foto: Robin Sörensen

Poängställning Trimmat 2WD:

1. Kristian Johansson & Fredrik Livh – Renualt Clio R3: 81 poäng

2. Robin Sandberg & Mathias Bengtsson – Toyota Corolla: 79,5 poäng

3. Jonas Åkesson & Martin Holmdahl – Toyota Corolla: 62 poäng

Poängställning Junior-SM Trimmat 2WD:

1. Simon Karlsson & Tobias Steen – Volvo 940: 138,5 poäng

2. Linus Månsson & Carl Eriksson – Volkswagen Golf: 96 poäng

3. Daniel Röjsel & Mikael Johansson – Opel Corsa: 87,5 poäng

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *