Joona vill utmana i Otrimmat 2WD

Med den fart Tom Kristensson visade i SSR, innan bilen stannade, är han en given favorit i Otrimmat 2WD när Rally Askersund rullar ut från Jonas Bil&Däck på lördag.

En annan som kommer tillbaka är Jonna Eson Brådhe. Hon ska lotsas av Annie Hellstadius i sin Peugeot 208 R2.
– Årets stora mål var att köra Rally Sweden och det var en fantastisk upplevelse. Men nu är vi redo för SM igen och det ska bli jättekul att vara med där igen, säger Jonna.
Hon ”mjukade upp” med att besöka SSR.
– Att gå runt här i depån och besöka sträckor gör en sjukt åksugen!

Jonas Bodin/Madelene Buskas tog sin andra raka seger i SSR och leder SM med stor marginal då många andra bara gjort enstaka starter. Men de lär få det svettigt om Tom Kristensson är i samma slag som i SSR, nu ledsagad av John Stigh (Henrik Appelskog i SSR). Då Tom bröt med elfel ledde han över Bodin med 48,3 sekunder, efter fyra körda sträckor.
– Vi gick miste om lite mil när bilen stannade, så vi tänkte om och bestämde oss för att köra Rally Askersund också, säger Tom.
Där har han aldrig varit tidigare, men det är bara bra.
– Alla tävlingar jag kör nu är alltid nya, så det är en fördel att också Askersund är det, fortsätter han.
Att det sedan gick så bra i SSR håller han inte med om.
– Det var svårt med allt lösgrus och vi fick inte till setupen. Det var först när bilen stannade som det började fungera och rätta känslan infann sig!

Glädjande är att trenden håller i sig och det är totalt sex anmälda till Otrimmat 2WD. Förutom nyss nämnda startar också Robert Andersson/Carl-Gustaf Karlsson, Eskilstuna MK i en Suzuki Swift, Samuel Gustavsson/Dennis Norén, SMK Valdemarsvik i en Citroën C2 R2 Max samt Håkan Johansson/Magnus Johansson, Björkviks MC i en Peugeot 306.
Samuel Gustavsson och Håkan Johansson har valt Rally Askersund till jokertävling.

Bildtext:
Jonna Eson Brådhe var på plats i South Swedish Rally, men utan sin Peugeot 208 R2. Den har hon med sig nu till Rally Askersund. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *