Joons får lunch i Askersund

Han ska inte till South Swedish Rally, men till Rally Askersund var Johannes Joons så tidig med sin anmälan att arrangören prisar honom med en gratis lunch.

– Om man vet att man ska åka kan man lika gärna anmäla sig!
Det säger den kloke 23-åringen från Skutskär. Senast han var med i SM var i Rally Bilmetro i Gävle 2016 då han slutade nia i JSM Otrimmat tillsammans med Rebecca Engvall. Då hade han sin Honda Civic.
Nu kommer han i en Opel Astra Kitcar, inhandlad hos Johan Holmberg och ska lotsas runt banan i Askersund av Niklas Landqvist från SMK Uppsala. Johannes körde ett par tävlingar med bilen förra året innan det blev skrot i Badhotelletrallyt.
– Det var tredje tävlingen med Astran. Nu har vi bytt kaross och är redo igen, säger Johannes.

Rallyförare har han varit sedan han fyllde 16 år. Då i Grupp E. Satsningen i nu är i första hand på Svenska Rallycupen, som drar igång efter South Swedish Rally.
– Sedan finns East Sweden Rally med i planen, fortsätter Johannes.
Den mer långsiktiga planen innehåller full JSM-säsong 2019. Därför känner han på hetluften lite i år.
– Nej, nej nej, jag hittar inte i Askersund! Möjligen att jag känner igen någon bit, men det var så länge sedan jag var där och har inget vägminne så. Men det ska bli roligt med SM, det är ju det man helst vill åka, menar Johannes.

Astran är förstås Joons-blå, Johannes är ju son till Jörgen och hela familjen kör blått.
– Jag har inte så stora förväntningar, utan vill mest ta mig runt efter kraschen och få komma in i det igen.
Det han klassar högst så här långt i karriären är en sträckseger i 2WD. Den kom i EMK-Kannan, hans andra tävling med Astran. Sedan var han då ultrasnabb med att skicka in sin anmälan till Rally Askersund och uppmuntras för det med en gratis lunch av arrangören.
– Det var jättesnällt! Inte hade jag räknat med det precis.

Bildtext:
Johannes Joons köpte sin Opel Astra av Johan Holmberg och i helgen var den tillbaka på Gotland där Johannes knep en tionde plats i Guterally A-förare 2WD. Foto: Joakim Winberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *