JSM-brons till Andreas Persson

I Rally Uppsala tog silvermedaljören Emil Karlsson sin andra seger för året i JSM Trimmat. Kampen om bronset vann Andreas Persson över Niklas Karlsson.

Kampen stod om bronset och kämparna i var sin ringhörna var Andreas Persson och Niklas Karlsson. Niklas bulade till sin Volvo 940 rejält i Linköping och gjorde en kämpainsats bara med att komma till start.
– Tyvärr blev det ingen medalj, men hela teamet har gjort ett bra jobb och vi får satsa vidare nästa år, säger Niklas som då blir ”överårig”.
Den starkare under helgen i Uppsala var Andreas Persson. Efter två etapper var han i ledning före Emil och Niklas. Den ställningen höll sig ända in till sista sträckan. Då tog Emil i så den röda Volvon hängde ut över dikena, och tvålade till Andreas med 2,2 sekunder.
– JAAAAAA! Så roligt och en fantastisk avslutning på den här säsongen. Nu får vi se, men vi ska naturligtvis försöka få ihop en satsning till nästa år också, säger Emil efter ett par silver.
Ofta var det små marginaler, och både Emil, Niklas och Andreas var i ledningen. Tempot stegrades, och inför sista ledde Andreas med tre tiondelar.
– Vi hade dikeshäng i femte sväng och det gick allmänt dåligt. Jag var så irriterad när vi kom i mål, men sa till Tommy (Lindholm) att vi får skärpa oss i rallyradion. När de sa att vi var två före trodde jag inte det var sant. Men vi stod banne mig upp och körde genom hela rallyt och det här är min bästa seger någonsin, säger Emil.

Andreas Persson kunde ändå glädja sig åt en första medalj i JSM Trimmat då han tog bronset. Tidigare har han två JSM-silver i rallycross.
– Fan att Emil tog oss. Det hade suttit skönt med en seger som avslutning. Men vi var av vägen på sista i fjärde sväng, och fick åka på gärdet en bit innan vi kom upp. Vi försökte och vann i alla fall bronsmatchen, säger Andreas.
Guldet var sedan tidigare Pelle Wiléns och även utan delseger hade Emil redan säkrat silvret i klassen.
Trea blev Niklas, 23 sekunder bakom Andreas, och fyra Rasbos Daniel Jansson, med startnummer 1 på sin Volvo 240. En kille som provade på SM-hetluften på hemmaplan. I mål var han två minuter bakom Niklas.
Femma Mattias Hallberg. Mälaröarnas förare kör också Volvo fast en 940. Säsongen startade han i en Corolla och då blev det en femteplats i Sandviken/Gävle och en fjärde i Norrköping. Och nu ytterligare en femte, en snygg svit för honom och Valkyria Edlund.
Sexa i mål Martin Grehn.
Emil slutade tolva totalt, med Andreas och Niklas närmast bakom sig.

Patrik Åhman fick ge sig då axeltappen gick av, dessbättre där det var lite lugnare tempo på SS6, men slutåkt var det. Och Erik Rogersson fick motorproblem.

Bildtext: Kampen om bronset i JSM Trimmat stod mellan Andreas Persson och Niklas Karlsson och den vann Andreas då han blev tvåa i Rally Uppsala bakom Emil Karlsson. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *