JSM-jakt på Liiten/Lönnström

Jari Liiten och Pontus Lönnström. De har täten i JSM Otrimmat respektive JSM Trimmat efter Vännäs. Killar som snart ska jagas i Östersund Winter Rally.

På de första fem sträckorna i premiären var Jari snabbaste junior. Sedan bevakade han sin ledning i ene stund innan det var dags för ny seger på näst sista och fyra extra poäng på sista, efter att Hampus Jakobsson satt ner högerfoten ordentligt. Men andraplatsen gick totalt till Eddie Lundqvist. Den trion har aviserat start i Östersund, så klart, och duon Kevin Jirvelius och Albin Nordh laddar för att blanda sig i efter motgångarna i Vännäs.
– Motorn låste sig helt. Det var ruggigt surt när man ville vara med och slåss från början, suckar Albin.
Motorrenoveraren ska enligt plan få hem delar idag, och team Nordh är redo för att plocka i motorn ikväll (läs måndag 19/2).
– Jag är sugen på revansch och att få jämföra mig med övriga i klassen. Nu hinner vi inte testa, men jag och Mattias Eriksson (ny kartläsare) har åkt och tränat i vanlig svenssonbil, fortsätter Albin.

Totalt är det tio juniorer anmälda till start i Otrimmat, och killar som Victor Karlsson och Petter Palmqvist vill gärna uppåt i resultatlistan efter att ha varit fyra respektive sexa i Vännäs. Femma då var Oscar Ljung. Victor Liljesson nådde slutmålet i Vännäs, medan Victor Hansen hade problem redan innan startrampen. Räkna med att de taggar upp i helgen!

Den trimmade delen lockar sex ekipage till start. Pontus Lönnström vann premiären med sin röda 940, före Pontus Jakobssons orangefärgade Corolla.
– Vägarna i Östersund är inte lika raka, så det tror jag gynnar mig, menar Jakobsson.
Markus Theorin hade rätt tempo mot slutet av Rally Vännäs, så nu när han är ett med sin nya Golf är han ett kort att räkna med.
En ny bekantskap blir Viktor Karlsson, hemmaåkande C-förare i en Volvo 242. Han går ut först, följd av en annan Karlsson med förnamnet Simon. Som i sin tur följs av Simon Andersson, båda kör Volvo 940.

De juniorer som har valt Östersund Winter Rally till sin jokertävling är Eddie Lundqvist, Jari Liiten och Pontus Jakobsson.

Bildtext:
Eddie Lundqvist var nöjd med sin andraplats i Vännäs i JSM Otrimmat, men inte riktgt tillfreds med marginalen till Jari Liiten. Nu har båda valt jokern och kommer att ladda hårt. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *