JSM-mästarna bär favoritskapet

De regerande mästarna i JSM, Pelle Wilén respektive Jacob Jansson, får gälla som favoriter när juniorerna som vanligt går ut först på fredag.

Aktiekursen för Pelle Wilén sköt i höjden efter SM-veckan i Piteå. Varken ny bil eller ”grön” co-driver i form av samarbetspartner hindrade honom från att ta guld – bland seniorerna i Trimmat 2WD. Att han acklimatiserat sig väl i övergången från Golf till Corolla är alldeles tydligt. På fredag tar Martin Holmdahl plats bredvid Pelle igen med mål att låta dubbarna fräsa i isen.
Frågan är förstås vem som orkar sätta emot. Bröderna Åhman förstås, denna gång med Patrik vid ratten, Volvoälskaren Emil Karlsson som numera sitter i Jimmy Olssons forna 940 eller kanske Mattias Hallberg, som bytt Volvo mot Toyota Corolla.
– Ja, det bara vart! Jag hade en köpare på Volvon som fick ta den och då bestämde jag mig för att prova framhjulsdrivet, säger Mattias.
Hittills har han bara kört tio varv på is med Corollan, sedan skar motorn.
– Tio vänstervarv, så jag hoppas det är det på travet! I övrigt ser vi helgen som ett riktigt test utan några krav på resultat, fortsätter Mattias.
En som övertygade i Finnskogsvalsen var Andreas Persson som slutade trea totalt. Där fick Tommy Johansson bryta – så båda lär komma laddade till Rally Bilmetro.

I Otrimmat satsar Jacob Jansson ett år till, fast nu tillsammans med Stefan Gustavsson då Andreas Johansson är upptagen med annat. Efter en halvdan säsong 2014 blev det SM-guld förra året.
– Vi testade i Anttila i söndags och efter att ha provat lite olika fick vi det att kännas riktigt bra. Så vi ser fram emot att få komma igång, säger Jacob.
Sina värsta konkurrenter ser han i Sebastian Johansson, Erik Telehagen och Daniel Röjsel. ”Sebban” har samma Fiesta R2 som förra året och avslutade fjolårssäsongen grymt. Både Erik och Daniel kommer i nytt, Peugeot respektive Ford.
– Men det är duktiga killar och går inte att räkna bort. Sedan är det en drös nya som jag inte riktigt vet var de står än, fortsätter Jacob.
Så sant. Tretton startande totalt borgar för en spännande start på JSM 2016. Inte minst ”hemmaåkarna” Petter Palmqvist, Eddie Lundqvist, Johannes Joons och Mattias Engvall kommer att ladda för att visa upp sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *