JSM-satsning av Pontus Jakobsson

Det är storebror Pontus Jakobsson som köpt Tobias Söderqvists Corolla, inte lillbrorsan Hampus. Han fortsätter lokalt i sin Volvo 240, medan Pontus siktar på full JSM-satsning.

Egentligen hade Pontus tänkt fortsätta med den VW Golf 3:a han blev trea med i East Sweden Rally. Den köpte han 2015 av Mattias Ledin. Innan dess körde Pontus rallycross i fyra år, med en total fjärdeplats i JSM som bästa resultat.
– Det gick sönder lite för mycket i rallycross, och jag tappade sugen. Istället blev det rally och när jag hörde smårykten om att Tobias också tappat sugen ringde jag upp honom, säger Pontus.

Den 23-årige NCC-anläggaren har två år kvar i JSM. Är från Nyköping från början, men numera bosatt i Skara. Ifrån de krokarna är Martin Andersson, Götene MK, och det blir han som sköter notläsningen.
– Det samarbetet fungerar kanonbra! Men jag har lite att leva upp till nu med nya bilen, och ännu så länge har jag bara backat av den från kärran, fortsätter Pontus.
I första hand ska 2017 bli ett läroår för Pontus och Martin. Framför allt så länge det är snö under hjulen. Ett test minst lär det bli innan sprinten, för ännu så länge har de inte åkt någonting alls på is och snö. Men tredjeplatsen i JSM Trimmat i ESR gav mersmak.
– Vi ska göra ett försök i alla fall i JSM, säger Pontus.
Däremot fortsätter Hampus i sin Volvo 240, i första hand i mer lokala tävlingar. Den BMW hade tidigare kört JSM med är såld.

Bildtext:
En JSM-start i rally har Pontus Jakobsson hunnit med, och det var i East Sweden Rally. Då blev han och Martin Andersson trea i den trimmade klassen. Foto: Jack Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *