Juniorerna vill framåt/uppåt

Erik Telehagen och Andreas Persson leder otrimmat respektive trimmat i JSM inför SSR. Bakom finns ett koppel talanger som vill framåt/uppåt, och spännande blir att se vem som lyckas bäst.

Håller Pelle Wilén samma fart som han brukar, förutom då han skottade snö i Östersund, är han en het segeraspirant i den trimmade klassen. Å andra sidan har Andreas Perssons självförtroende vuxit i takt med framgångarna. Men en poängs ledning är inte mycket när 15 mil står på agendan. Bakom finns också fortåkare som Emil Karlsson, som länge väntat på grusvägar och nu är vi där. Samma sak med Tommy Johansson. Han har kört in sig på Mercedesen och tempot finns där. Vinnarskallen också efter två JSM-guld i rallycross.

Klubbkompisarna Simon Karlsson och Jonatan Johannesson i Gullabo RC har hemmavägar. Jonatan bor ett ynka stenkast från målet på SS7 i Vissefjärda.
– Visst känner jag till den sträckan och vi går för en topp tre-placering i helgen, säger Jonatan.
Med en färsk seger i ryggen från Silverkongen och ett test idag torsdag är han åksugen.
Simon började med ett poäng i Gävle, där Jonatan tog dubbelt upp. Sedan fortsatte Simon med sex nya poäng i Östersund, medan Jonatan var tvåa i mål.
– Det har lossnat ordentligt på sista tiden, så vi ska hålla oss kvar i den känslan även om Pelle blir svår om han håller sig på vägen med det tempo han brukar hålla, fortsätter Jonatan.

I otrimmat har Erik Telehagen tre poäng mer än Jacob Jansson. Sedan följer Mattias Adielsson, som vann i Östersund. Men i Karlskrona startar han i Trimmat 4WD. En gissning är att hålla ögonen ordentligt på Erik och Jacob i helgen.
Fyra i JSM Otrimmat är Sebastian Johansson, en placering han inte är nöjd med utan siktar uppåt. Samma sak med Daniel Röjsel, femma. Han har, inte helt oväntat, haft en del små bekymmer med den nya Ecoboost-Fiestan. Men nu har han hunnit justera lite maskinellt efter och under Aleknixen och sedan med väghållningen under ett test i Katrineholm. Det kan mycket väl vara den här helgen som allt går enligt plan och då blir det tätkänning.

Växellådan har krånglat för Eddie Lundqvist under vintern och så tillhör han gänget som hellre har grus under hjulen än snö. Med båda dessa ”problem” ur världen siktar även han uppåt.
– Målet är att komma topp fem. Det vore kul, säger Eddie.
Ny bil, en Fiesta R2, har Jari Liiten och efter ett par test och en sprint känner han sig redo.
– Det blir mitt första SSR och fantastiskt roligt ska det bli, säger han.
SM:s enda kvinnliga ekipage är Jonna Eson Brådhe. I Gävle hade hon någonting på gång innan hon smekte en banmarkering på travet för hårt och det roliga tog tvärslut. Efter ett flitigt tävlande/testande är det nu meningen att det ska lossna ordentligt. Hon följs också i skogarna av ett filmteam som sätter samman en dokumentär med arbetsnamnet Rallygirls, förutom Jonna medverkar också hennes mamma Liz och mormor Margoth. Alla en gång tävlingsförare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *