Kända SM-namn vann Sprint

Det blev kända namn från Rally-SM som tog hand om guldmedaljerna när Sprint avgjordes i Skellefteå: Mattias Adielsson och Tobias Söderqvist.

Mattias har greppet även i Trimmat 4WD (R5) medan Tobias har tagit en paus sedan framgångarna 2015 och 2016 då han och brorsan Joakim blev mästare i Trimmat 2WD. När de sålde den orangefärgade Corollan hade de kört 150 tävlingar med den. Nu lånade de tillbaka den för ett inhopp under SM-veckan i Skellefteå, och det gick alldeles över förväntan.
Silver till Andreas Levin och brons till Tomas ”Lången” Pettersson.

I 4WD infriande rallytalangen från Göteborg, Mattias Adielsson, förväntningarna. Han har sannerligen haft en finfin vinter med fjärdeplatsen i WRC2 i Rally Sweden, SM-ledning i Trimmat 4WD och nu sprintguld. Förra året fick han ge sig i Söderhamn efter en stentuff duell med Michael Wikström. Den här gången var ”Micke” akterseglad och slutade femma (bättre då i SM där han ligger på silverplats i 4WD Övriga).
Silvret tog Daniel Röjsel hand om, då han återigen kom i en hyrd R5:a. I stora SM ligger han femma, men där har han blandat friskt och också kommit till start i tvåhjulsdriven klass.
Brons till Jörgen Jonasson, och den placeringen håller han också i stora mästerskapet.
– Att kunna avsluta vintersäsongen på det här sättet är helt fantastiskt. Den här dagen har vi gjort precis det som vi har planerat. Inga större risker och försökt att få till rena och fina åk. En stor del i segern är samarbetet mellan Andreas och mig, vi har sådan harmoni i bilen och just nu känns det som att inget kan gå fel, säger Mattias Adielsson.
SM-Sprint vinter räknas inte in i ordinarie svenskt mästerskap i rally 2018.

Bildtext:
SM-ledaren Mattias Adielsson tog tillsammans med Andreas Johansson guld när SM-Sprinten 4WD avgjordes i Skellefteå. Silver till Daniel Röjsel/Nicklas Edvardsson och brons till Jörgen Jonasson/Nicklas Jonasson. Foto: Mattias Adielsson Motorsport

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *