Kolsva rustar för SM

Knappt två månader återstår, sedan är Kolsva MS åter som SM-arrangör i rally. Det mesta av pusslet är klart, bara de sista bitarna ska falla på plats.
Det är möte i Ålundagården, på Hemgårdsvägen i Kolsva. Tolv herrar och en kvinna runt bordet, och det bjuds på kaffe med gott tilltugg.
Senast det begav sig var 2014. Då hade klubben under en längre period kört en SM-deltävling vartannat år. Nu har det alltså gått tre.
– Dels behövde vi en ny tävlingsledare, och dels är det ofantligt mycket jobb, så vi behövde ett år extra, säger Mats Carlbom, mångårig som biträdande tävlingsledare.
Som sådan är han förstås med vid bordet. Precis som Lars Wickman, den som åtagit sig uppdraget att vara ny tävlingsledare för Kolsvarundan den 18-19 augusti.
– Egentligen har jag alldeles för mycket på mitt ordinarie jobb, men samtidigt vill jag ställa upp så vi kan fortsätta vara en SM-arrangör. Det är ju väldigt kul också, säger Lasse.

Bansträckningen är klar sedan länge och markägarna vidtalade. Däremot saknas det en del funktionärer som vägvakter och tidtagare. Någon tvätt där tävlingsbilarna kan göras rena innan prisutdelningen är inte fixad, priser inte beställda och lite annan smått och gott ska redas ut.
– Ska vi ta entré på sträckorna? I så fall måste vi ha funktionärer till det! Vad ger det i intäkt kontra arbete, undrar Lars Wickman.
Efter att alla ha fått säga sitt blir beslutet att låta åskådarna få se på rally alldeles gratis. Att istället lägga krut på att göra ett tilltalande program att sälja.
– Och starten, kan vi verkligen tränga in oss på torget nu när sommarserveringen tar så stort utrymme?
– Eller ska vi satsa på att göra något kul ihop med serveringen, så vi drar mycket folk till torget?
Det är den stora frågan det.

Bildtext:
En stor del av organisationskommittén hos Kolsva MS går igenom det som återstår att fixa innan SM-deltävlingen i rally den 18-19 augusti. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *