Kristian jagar guld i ny bil

Efter segern senast i Linköping har Kristian Johansson och Fredrik Livh slagläge på guldet i klassen Trimmat 2WD. En jakt han tänker ta i ny bil.

De kommer alltså inte till start i den VW Golf MK3 de kört tidigare.
– Det blir SM-premiär med min nya Golf mk4 Kitcar, säger Kristian.

Bilen, som är en fabriksbyggd rallybil av Volkswagen Motorsport, har Kristian kört två gånger innan under året. Båda gångerna har det slutat med seger. Och även om Kristian har guldet inom räckhåll så tänker han inte så mycket på det, utan fokuserar först och främst på att göra en bra tävling.
– Målsättningen är att försöka vinna tävlingen och sedan får vi se hur långt det räcker. Även om jag har åkt bra i bilen tidigare så tar det ju en stund innan man har SM-tempo i den.

Det skiljer 21 poäng mellan Kristian och SM-ledandeTobias Söderqvist, och för att guldet ska hamna hos Kristian krävs seger och fulla poäng på powerstage, samtidigt som Tobias inte placerar sig bättre än sexa i tävlingen. Men allt kan hända i rally, och för Kristians del är det viktigaste att hitta bra fart i den nya bilen och vara med i toppen om chansen till guldet skulle öppna sig under tävlingens gång.
– Som sagt så vill vi hitta ett högt tempo i den nya bilen och ta sträcksegrar. Och förhoppningsvis ska vi kunna vara med och slåss om segern, avslutar Kristian.

Källa: Pressutskick från Kristian Johansson

One thought on “Kristian jagar guld i ny bil

 • september 29, 2017 kl. 4:35 e m
  Permalänk

  Hej:)
  Fin bil du har, har du kvar golf mk4 kit car?
  Nyfiken på att se en sådan i verkligheten.
  Har planer på att bygga en själv.
  Med vänlig hälsning pär

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *