Kristian upp i SM-ledning

Först lyckades han hålla förkylningen på avstånd. Sedan även konkurrenterna. Seger i Trimmat 2WD i Östersund för Kristian Johansson. Otrimmat vann Jonas Bodin.

Efter en tredje plats i Vännäs för ett par veckor sedan, tog Kristian nu årets första seger tillsammans med Fredrik Livh. Dessutom fick de med sig fulla bonuspoäng, vilket gör att Kristian leder den trimmade klassen.
– Så jäkla gött, detta känns bra, säger Kristian efter målgång.
För han kom upp till Östersund med planen att testa hos Depå Grande. Men hälsan fick gå före och det blev vila istället för att få förkylningen att lämna kroppen. Det visade sig bli rätt medicin.
– Jag trodde inte på förhand att det skulle gå så här bra, men efter en mindre lyckad tävling sist så är vi tillbaka på den nivå vi ska vara, fortsätter Kristian.
De gick ut hårt från start och ökade under tävlingen, vilket räckte för att vinna med över minuter till Oskar Sundell.

Oskar överraskade å sin sida med en kanontid på Husås 1, men föll tillbaka i modden och halkan. Inte blev det bättre när han fick olja i styrhuset.
– Vi hade det både vingligt och jobbigt på de sista sträckorna, säger Oskar som slutade tvåa.
En som gasade friskt så länge kopplingen höll var Patrik Flodin. Men tyvärr fick han ge sig på SS5. Han låg då trea. Sträckan innan hade Emil Karlsson tvingats bryta med trasig bakaxel och Stefan Jonssons motor rasade på SS6. Innan dess hade han sinkats av bromsproblem.

Trea blev istället Andreas Israelsson, endast 1,4 efter Oskar. Andreas var inte med i Vännäs, och plockade nu finfina poäng tack vare sitt kryss i jokerrutan.
Ytterligare 40 sekunder behövde Elias Lundberg för att nå slutmålet.
– Idag var det svårkört! Spelade ingen roll var man placerade bilen, säger Elias som återigen blev bästa bakhjulsdrivna.
Femma Robert Eriksson i sin comeback med Clio R3:an och sexa Stefan Hanhela i sin återkomst – nu i en Polo Super 1600.
Kristian och Fredrik toppar SM med 61,5 poäng, 19  före Stefan på 42,5. Bronsplatsen håller Elias med 36 poäng.

För Jonas Bodin återstod inte annat än att mäta sig med juniorerna i Otrimmat, och i den jämförelsen var han tvåa tidsmässigt bakom Jari Liiten.
I Otrimmat 2WD tog en himlastormande glad Pontus Åhman täten på SS1.
– Redan i första böjen på Husås var jag supernöjd med bilen! Nu gick den perfekt, säger Pontus.
En notmiss på SS3 förstörde dock helgen. Pontus hade angett ett alldeles för kort mått för att hinna bromsa, dundrade in i snövallen och hade sönder kylaren. En sträcka senare fick teamet skjuta in bilen i tältet och det var slutåkt. Istället fick Pontus trösta sig med att sitta expertkommentator vid Mittmedias sändning från avslutande Travsträckan.
Medan Jonas styrde sin Peugeot med ohotad seger och fem extra poäng. Helt ensam kvar i klassen.

 

Bildtext:
Kristian Johansson och Fredrik Livh inledde starkt. ökade och tog hand om klassegern i Trimmat 2WD i Östersund. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *