Kul med fight tycker Elias

Elias Lundberg, Sala, med co-driver Jim Hjerpe, Borlänge, åkte till Kolsvarundan med målet att försöka utöka sin ledning i Junior-SM för otrimmade bilar. Med sex sträcksegrar i bagaget, efter en inledningsvis tuff kamp på blött underlag, lyckades de. 

Tävlingen startade på fredagskvällen med tre sträckor, där Elias och Jim var snabbast efter två sträckvinster. Dock så drog de på sig tio straffsekunder efter en miss med tiden och låg inför lördagens sex sträckor trea, med cirka åtta sekunder upp till ledning.
Lördagen började med ett rejält skyfall, och på den första sträckan, som mätte över två mil, tappade de några sekunder mot ledaren. De klättrade ändå till andraplatsen, men 14 sekunder ifrån täten. Efter en tempohöjning och ytterligare två sträcksegrar låg de fem sekunder bakom innan lunchuppehållet.
– Det var en intressant morgon, tempot är högt och det är kul när det är fajt om placeringarna, berättar Elias.
– Vi ökade farten något, efter att ha känt på det på första sträckan för dagen, och det visade sig på tiderna.

Inför de tre avslutande sträckorna torkade vägarna upp, det monterades nya däck och en ”jäklar-anamma-inställning” var intagen av Elias och Jim. På långa SS7 gjorde de en fin körning och var hela 18 sekunder snabbare än ledaren, och klättrade därmed upp på förstaplatsen. På den efterföljande sträckan drog de ifrån med ytterligare 14 sekunder och hade därmed en trygg ledning inför den sista sträckan.
– Det var riktigt roliga sträckor, och vi har haft jättebra noter hela helgen vilket också visar sig när vi pushar på lite mer, både tidsmässigt och att det ändå känns säkert i bilen. Verkligen kul att känna att arbetet med de egna noterna betalar sig, förklarar en nöjd Elias.

Inför den sista sträckan (som även var PowerStage, där placeringarna 1-2-3 ger bonuspoäng till SM-tabellen) valde man att sänka tempot något för att inte riskera förstaplatsen i tävlingen, men lyckades ändå sätta andra bästa tid och fick därmed två extra poäng. Tävlingen vann de till slut med hela 30 sekunder, trots de tio sekunderna de fick i straff.
– Riktigt kul att få ta hem ännu en vinst i årets SM-serie, och det är kul att vi har lyckats bygga upp ett såpass högt och ändå tryggt tempo. Med tre segrar och en andraplats har vi trots motorhaveriet i Östersund en bra utgångspunkt inför SM-finalen om några veckor, säger en glad och nöjd Elias Lundberg, som ser fram emot att få vara med och slåss om ett SM-guld.

Foto: Magnus Brüdigam
Källa: Pressrelease

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *