Lången och Korten kör BMW i Rally Bilmetro

Tomas ”Lången” Pettersson, Grängesberg, och Thomas ”Korten” Nilsson, Boden, är tillbaka i Rally-SM när finaltävlingen i årets mästerskap avgörs i Sandviken i helgen. Efter att de i år skulle ha satsat på en full säsong i EM för historiska bilar och fick hela säsongen inställd på grund av coronaviruset gör de första tävlingen för året på lördag, i en BMW Compact i klassen Trimmat 2WD.

– Det ska bli kul som tusan att komma igång igen. Jag hade ställt in mig på att det inte skulle bli något tävlande i år, men så när hösten kom så kom också rallysuget och jag kände att jag måste få åka någonting. Då kändes det lämpligt med Sandviken. Jag gillar vägkaraktären där med snabba och utmanande vägar, säger Lången.

Lången och Korten tävlade framgångsrikt i BMW i slutet av 90-talet, och skulle förra året göra comeback i en BMW 20 år efter att de börjat åka ihop. Tyvärr kom de bara en sträcka i SM-tävlingen i Kolsva innan de fick bryta. Men bilen har gåtts igenom noga, och är redo att tackla SM-finalen.

– Tomas har lagt ner otroligt mycket tid och energi på bilen, och det ska bli väldigt roligt att få åka och komma in i bilen. Det kommer bli tufft att hänga med de snabbaste i klassen, säger Korten.

– Bilen är grymt bra och jag hoppas vi fått till allting. Klassen är stenhård och vi kör i vårt tempo och ser vad det räcker till. Vi får se om jag har någon fart kvar i kroppen, avslutar Lången.

Foto: Kim Koukkari

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *