”Lättkörd” säger Lönnström om nya bilen

Ny bil, i ny klass och i nytt team. Trots stora förändringar känner sig Pontus Lönnström redo för Mekonomen Bergslagsrallyt.

23-årige Pontus Lönnström är regerande mästare i JSM Trimmat i en Volvo 940. Inför årets säsong har han bytt bil och klass, för att köra säsongen i en Ford Fiesta R2T i Otrimmat 2WD. I den ska Pontus och Richard Svensson även starta i Svenska rallyt senare i år, vilket blir deras VM-debut.

De senaste månaderna har tillbringats med genomgång av den nya bilen och att försöka lära sig den. Skillnaden mot förra året är nu framhjulsdrift jämfört med Volvons bakhjulsdrift, samt cirka 100 färre hästkrafter.
– Det ska bli väldigt spännande att komma igång med tävlandet på lördag. Bilen har känts väldigt lättkörd på de tester vi kört, men tävling är ändå tävling, säger Pontus.
Klassen Otrimmat blir ett riktigt getingbo med väldigt många vassa förare nu när alla samlas i en klass, både unga och äldre förare.
– Vi får se hur vi står oss i konkurrensen. Fokus för Richard och mig blir att köra i vårt eget tempo och ha kul, för bilen är riktigt rolig att köra, fortsätter Pontus.

Duon har tränat på vinterväglag med svenska mästaren i den högsta klassen R5, Martin Berglund, som också ingår i Team Ramudden.
– Att vara med i Team Ramudden är verkligen ett lyft för Richard och mig. Vi får mycket coachning från Martin och hans codriver Joakim Gevert. Vi har bland annat tränat på att skriva egna noter tillsammans med dem inför Bergslagsrallyt, säger Pontus.

Bild: Pontus Lönnström kör nya bilen i Mekonomen Bergslagsrallyt på lördag. Foto: Privat
Källa: Pressrelease från Lönnström Motorsport

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *