Liiten bryter med R Sport

Jari Liiten och R Sport Sweden går skilda vägar. Detta sedan förhandlingarna inför South Swedish Rally inte gått som förmodat.

Sedan samarbetet presenterades har Jari haft en makalös säsong. Inledde med seger i Rally Vännäs – tappade endast en poäng från power stage – och fortsatte med full pott i Östersund Winter Rally. Han leder JSM Otrimmat 2WD (R2) med 71,5 poäng mot silverplacerade Eddie Lundqvist som har 51 poäng.
– Vi kan inte vara annat än över förväntan nöjda med det resultatet, säger Jari.

Planeringarna och förberedelserna inför South Swedish Rally i Älmhult har förstås redan startat. Då kommer det sensationella meddelandet:
”Förhandlingarna med att fortsätta med samma bil och upplägg som tidigare, har inte gått så som vi önskat och därmed måste vi se över och skapa nya förutsättningar att komma till start i South Swedish Rally i Maj i ny kostym” skriver Jari i sitt pressmeddelande.

Jari Liiten har varit i högform i vinter, och vill självklart inte släppa sin ledning utan jagar en ny lösning så snabbt som möjligt.
– Det är redan ett par som hört av sig med erbjudande om en Peugeot för resten av säsongen. Så vi ska helt klart köra för att behålla ledningen, säger Jari (som också har sin Fiesta kvar i garaget).
Han hade ”bara” skrivit på ett kontrakt för vintern med R Sport, och när det nu var dags att diskutera en fortsättning fanns det saker Jari ville ta upp.
– Vi har inte fått så mycket hjälp som utlovat och därför väljer vi att kliva av. Just nu vill jag inte gå in på det mer än så, avslutar Jari.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *