Liiten i team med Palmqvist

Vinterns suveräner, Jari Liiten och Mikael Kjellgren i JSM Otrimmat, kör SSR som planerat i en Peugeot 208 R2. Det nya är ett tvåbils team ihop med Petter Palmqvist.

Sandvikenföraren leder klassen med hela 20,5 poäng efter två raka triumfer, plus att Jari hade Östersund som jokertävling.
– Att kunna fortsätta på likvärdigt sätt som grundplanen var, känns mycket bra och vi kommer till en miljö där förutsättningarna finns för att kunna gå mot målet att ta hem SM-guldet senare i höst, säger Jari.
Sedan brytningen med förra teamet har han hunnit flytta till Gävle och fått jobb hos PPE (Pelle Palmqvist Engineering). Det är också Pelle som står bakom satsningen på två Peugeot i JSM Otrimmat.
– Upplägget med två bilar i samma klass i teamet kommer trigga oss till att prestera det yttersta, fortsätter Jari.

Annars är sanningen den att han föredrar vinter framför grus.
– Det stämmer! Jag har ett varmt hjärta för vinter, och lite svårare för att hitta rätt körstil och tempo på grus. Men vi ska allt försöka vara med och slåss i SSR!
Teamet planerar också för ett riktigt helgtest innan det är dags för start i Älmhult. Jari ska köra den ”gamla” ettåringen som teamet förfogar över, medan Pelle köpt en ny Peugeot 208 R2 åt sonen Petter.
– Spännande! Bara positivt tycker jag, för Jari är snabb och väldigt intresserad. Det är ingen nackdel att ha någon i teamet som kan hjälpa en, säger Petter.
Han hade inte alls den vinter han räknat med, för rullningen i Torsby gjorde att han inte hann testa ordentligt inför Vännäs och istället blev det hjärnspöken. Sedan fick han spåra i Östersund.
– Nu blir drt skönt med grus och det här känns verkligen som en nystart, säger Petter.
Han är femma i klassen inför South Swedish Rally med sina 20 poäng mot Jaris 71,5.

Bildtext:
Jari Liiten och Mikael Kjellgren fortsätter säsongen i ett nytt tvåbils-team tillsammans med Petter Palmqvist. Bilen blir en Peugeot 208 R2 precis som tidigare i år. Foto: Privat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *