Litet otrimmat getingbo

Otrimmat för seniorer pendlar mellan litet till antal startande och stentuff poängjakt. Johan Holmberg leder i tvåhjulsdrivet, Joachim Carlström där det driver på alla fyra.

Den som vunnit mest är Mattias Ledin, men han lider ännu av motorraset i Östersund. Nollan från den deltävlingen gör att han är två poäng efter Johan Holmberg, trots att han segrat i övriga tre.
– Det är allt liv i oss som åker! Inte helt lätt att ta ifatt, och framför allt så ska det göras, säger Mattias.
Han var med för första gången i Snapphanerallyt för två år sedan. Då rätt okänd, men andraplatsen då efter Mattias Adielsson gjorde honom känd i rappet.
– Då slog jag min egna bil, Det är lite kul och det vore inte fel att ta över SM-ledningen, fortsätter Mattias.
För två år sedan körde Gustav Thorsell 208:an, och vinner Mattias i helgen får han en hyfsad födelsedagspresent i förväg. För torsdag i nästa vecka blir han 28 år.
Huvudkonkurrenten/kompisen att slå är Johan Holmberg.
– Det blir svårt att slå Mattias i helgen. Hans bil är starkare än Fordarna på de snabba vägarna, så jag tror han går om nu. Men självklart ska jag göra vad jag kan och marginalerna är små ibland, säger Johan.
En liten fördel är att han alltid gillat Hässleholm.
– Vägarna är fantastiska!

Bland fyrkrafsarna är det Joachim Carlström i topp. Han har två segrar, en andraplats och en plump i protokollet så här långt. Och en trio hungriga vargar bakom sig.
– Det ska gå att avancera, det är tanken. Vi börjar med att sikta in oss på Rydholm, så får vi ta Carlström sedan.
Det säger Anders Karlsson, i dagsläget på bronsplats. Upp till Rydholm och silver har han tre poäng, och samma avstånd till att halka av pallen i totalställningen.
– Det är ett tufft getingbo, men vi börjar bli hungriga och vet att nu måste vi sätta in de riktiga stötarna så inte Carlström drar ifrån, säger Kristoffer Karlsson.
Han är den nyaste i gänget och har ingen SM-medalj förut. Inte har han kört i Hässleholm heller, annat än en gång för länge sedan i VOC/Sverigeserien.
– Då var inte Garnisonen med, och jag vill hellre ha grus under hjulen och skog runt omkring än asfalt. Så Carlström kanske blir svårstoppad, men vi ska försöka, fortsätter Kristoffer. som har kört lite småtävlingar för att hålla sig i form.
Carlström själv påstår att han inte känner av något nervdaller. Dessutom har han åkt mycket i Hässleholm och klarar Hovdala utan Jörgen Normans hjälp, om så skulle vara.
– De andra har nåt att bita, och det känns väldigt bra. Hässleholm är som en hemmatävling och jag gillar upplägget och asfalten. Det är skitfränt med Garnisonen, säger Joachim.
Han har rutin som få, och ett silver från förra året.
– Konkurrenterna försöker psyka mig, men det biter inte. Jörgen och jag kör stenhårt för guld. Det är dags nu, fortsätter Joachim.
Bröderna Joakim och Roger Rydholm. De var trea i Norrköping och tog samma placering i SSR. Bästa resultatet hittills är andraplatsen från premiären i Gävle.

Ulf Pettersson kommer också till start. Inför Hässleholm är han klassfemma, 19 poäng efter Kristoffer. Ett inhopp gör också Rickard Andersson från SMK Hörby i en Subaru. I högerstolen har han Rallyutskottets ordförande Janne Rydh.

Bildtext:
Joachim Carlström känner inte av något nervdaller hävdar han. Ändå leder han Trimmat 4WD och är på väg att ta sitt första SM-guld då tre deltävlingar återstår. Och den som alla jagar. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *