Lönnström på ”hemmaplan”

För rally-junioren Pontus Lönnström, 22, är Rally Askersund nästan hemmaplan då han tävlar för Nora MK. Han deltar i Junior-SM för trimmade bilar. Efter tre tävlingar är hans facit två vinster och en femteplats. Detta ger honom ledningen i klassen.

Så här går hans tanker inför helgen i ett pressmeddelande: ”Teamet har haft en jobbig period sedan målgången i South Swedish Rally i Älmhult. Även om Pontus Lönnström och co-drivern Richard Svensson lyckades undvika missöden under den tävlingen har bilen behövt mycket omvårdnad som varit såväl arbetsamt som kostsamt. När det nu är dags för fjärde deltävlingen i Rally SM är dock teamet tävlingsklara igen.
– Konkurrensen i Askersund är stenhård med många skickliga förare och co-drivers så Richard och jag åker till tävlingen med stor respekt för de andra teamen, säger Pontus Lönnström i en kommentar inför tävlingen. Vi kommer att göra vårt bästa och hålla vårt eget tempo och hoppas få en rolig dag i bilen.

Rally Askersund invigs med en ceremoni på fredagen den 1 juni kl 19:00 och första start är på lördag morgon kl 08:00. Ungefär kl 18:00 beräknas bilarna börja komma i mål efter 10 SS (specialsträckor) på sammanlagt drygt 10 mil. SS 10 är även Power Stage då bonuspoäng i SM-serien delas ut. I Älmhult delades inga Power Stage-poäng ut eftersom den aktuella sträckan ströks efter en olycka.”

Källa: Pressrelease Lönnström Rallyteam

Foto: motorsport.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *