Lönnström strålande i JSM Trimmat

Pontus Lönnström körde strålande med sin Volvo i JSM Trimmat 2WD, och det blev klar seger. Hjälp fick han i att Daniel Röjsel fick bryta tidigt.

Från början var förhandsfavoriten Daniel Röjsel i täten, men så fick han problem med elen då en knapp till bränslepumpen gick sönder i Corsan. Han fick tvinna ihop kablarna bakom instrumentbrädan.
Sedan körde han sönder stötdämparna och servicen hann inte göra något åt det inom respittiden. Därmed fick han inte starta på lördagen.

Ny ledare blev Pontus Lönnström, som visserligen hade strykt och ändrat lite i noterna men som ändå använde de som arrangörerna tillhandahöll som grund.
– Det känns bra så här långt, sa han vid lunch då han ledde över Pontus Jakobsson med nästan 52 sekunder.
Segermarginalen kom till slut att bli nästa ytterligare två minuter. Trots stor Volvo 940.
– Vi är supernöjda! Att det skulle kunna gå så här bra en vintertävling det trodde vi inte. Men de andra har ju haft problem, sa Lönnström.

Då hade onekligen Jakobsson just det. Corollan blöddrade och gick på tre. Han och Martin Andersson trodde inte de skulle komma igenom sista sträckan och in till målet i Vännäs. Lyckans fe fanns dock på plats och det gick att mullra över målrampen och ta andraplatsen.
– Helt otroligt! Det får vi vara supernöjda med, suckade Jacobsson.
Trea en annan mycket nöjd Volvoåkare – Simon Andersson från Bengtsfors.
– Jättebra! Det hade vi inte väntat oss…
Med endast sju juniorer till start i den trimmade klassen hade Markus Theorin chansat på att han skulle kunna få med sig några ”lätta” jokerpoäng från Vännäs.

Visst blev det så med den nyinköpta Golfen III:an. Fyra blev han vilket gav tolv grundpoäng och så ytterligare sex. Samt fyra från powerstage.
– Jag känner mig tillbaka i gamla Corsa-tiden, och publiken har fått sitt idag, sa Markus till Rallylive på eftermiddagen.
Övriga extra poäng fördelades med fem till Lönnström, tre till Andersson, två till Simon Karlsson och ett tog Jacobsson då han kravlade över mållinjen.
Freddi Jacobsson fick bryta efter fredagen med motorproblem.

Bildtext:
Noras Pontus Lönnström imponerade med sin Volvo 940 och tog en klar seger i JSM Trimmat. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *