Lönnström vann JSM Trimmat igen

Pontus Lönnström tog ännu ett kliv mot JSM-guld i Trimmat genom att vinna klassen i Snapphanerallyt före Simon Karlsson.

Gullabos Simon Karlsson och Tobias Steen inledde strålande och gick till nattvila efter Garnisonen med en ledning på 7,6 sekunder före Hörbys Pontus Berglund.
Tabellettan Pontus Lönnström var femma efter första åket, men näst snabbast i andra och klättrade till en tredjeplats efter etapp 1.
– Vi tappade lite på asfalten, men mindre än vi räknat med så vi var jättenöjda, säger Lönnström.
Han och Richard Svensson radade sedan upp tre sträcksegrar och tog täten. Vid lunchuppehållet hade de en ledning på drygt sexton sekunder. före Simon, som hann med en snurrning inne på Hovdala.

För Pontus Jakobsson blev det en strulig helg. Allt började med att Corollan inte ville gå rent inne på Garnisonen. Sedan hade de problem med växellådan (växelreglaget hoppade isär), huvudlåset till huven gick upp och dessutom krånglade kopplingen.
– Så skönt att vi nådde slutmålet i alla fall, suckade Pontus.

Trea blev de och lika många extra poäng blev det när Hovdala kördes för andra gången. Pontus och Martin Andersson behöll därmed silverplatsen i JSM Trimmat.

Simon Karlsson tog hand om klassegern på SS6, men på SS7 var Lönnström tillbaka i topp. Bara för att slå av något på takten – det finns ju ett hägrande guld som väntar i Linköping – på sista sträckan. Så där blev det fem poäng till Simon Karlsson, fyra till Pontus Lönnström, tre till Pontus Jakobsson, två till Rasmus Thulin Johansson och sista pinnen till Johannes Joons.
– Vi har ju inte så stor erfarenhet av JSM, så vi är jättenöjda med vår fjärdeplats, sa Johannes.
För Simon grejade andraplatsen med glans, 15,8 efter Lönnström.
– Förutom snurrningen i vägbytet har allt gått bra, konstaterade Simon.
Hans namne, med efternamnet Andersson, hade inte samma framgång utan rullade på SS3. Ännu tristare start på Snapphanerallyt för Joakim Hansson, som rullade illa redan på SS1.

Andra som tvingades ge upp var Anton Claesson med dubbelpunka och Pontus Berglund med trasig drivlina. Otursförföljde Markus Theorin fick återigen bryta med motorproblem.
Rasmus Thulin Johansson var nära att ge upp på SS3 då en skruv lossnade till växelföraren och han bara hade femmans växel i 242:an.
– Men vi snodde en skruv från en skärm och kunde åka vidare. Då började oljelampan lysa vid målet men det struntade vi i, berättade Rasmus.
Det gjorde de rätt i, för även om de var ordentligt efter tidsmässigt så blev det en sjätteplats i klassen. Samma för JSM-debutanten Adam Håkansson från Asarum som slutade femma.
– Jag är jättenöjd! Vi körde ju in femton poäng med jokern!
Lika glad var förstås Pontus Lönnström:
– Det gick fantastiskt! Helt enligt min önskan inför finalen i Linköping!
Som sämst har han en tiopoängare att räkna bort från Östersund, och en JSM-ledning i Trimmat på 139,5 poäng mot Pontus Jakobssons 100,5. Det Jakobsson kan vinna på är att han har en nolla att förbättra från SSR.

Bildtext: Pontus Lönnström var medveten om att han skulle tappa på Garnisonen, ändå var han bara 9,5 sekunder efter inför nattvilan. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *