Lönnström vann på ”hemmaplan”

Pontus Lönnström klarade trycket inför ’’hemmatävlingen” i Askersund på lördagen. Det var fjärde deltävlingen i rally-SM och de vann klassen trimmat i JSM.

Det var trots vinsten ingen problemfri tävling med bland annat punktering på första sträckan, som kostade mycket tid. Senare fick teamet dessutom problem med bakaxeln, vilket medförde att Lönnström fick köra försiktigt på femte sträckan.

Trots problemen kunde Pontus Lönnström med co-drivern Richard Svensson vinna sin klass i Rally-SM och utökade därmed ledningen i årets JSM-serie. De fick sammanlagt maximala 42,5 poäng då teamet erövrade 25 poäng för segern och dessutom 12,5 poäng för Jokern och 5 extrapoäng för segern på SS 10 som var powerstage. Jokern innebär att teamet i förväg hade valt ut Askersund som den deltävling där man ville ha 50 procent i bonus på de poäng som man tar. Därför var det extra viktigt att komma i mål och naturligtvis helst vinna denna deltävling JSM.
– Otroligt skönt med segern i Askersund. När vi dessutom valt Jokern så var det ju extra bra att vinna. Det var en tuff fight med främst Pontus Jakobsson och det var kul, säger Pontus Lönnström. Trots problem med punktering och bakaxeln gick det vägen men oj vad varmt och svettigt det var.
Pontus Lönnström var snabbast av alla juniorer oavsett klass under lördagens tävling.

Källa: Pressrelease från Lönnström Rallyteam
Foto: JC Rallypics

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *