Lönnströms säsong gav guld

Pontus Lönnström, Nora MK, tog guld i JSM för trimmade rallybilar redan i sin första hela säsong. Han blev tvåa i årets sista tävling i Linköping. Då han får räkna bort en tävling blev säsongens facit fyra vinster och en andraplats vid poängberäkningen.

I går säkrade Pontus Lönnström, Nora MK och co-drivern Richard Svensson, Storfors MK, guldet i Rally-SM i den trimmade juniorklassen. Årets sista deltävling, East Sweden Rally, genomfördes på 10 specialsträckor om totalt drygt 10 mil runt Linköping. Detta är första året som Pontus haft möjlighet att köra en hel SM-säsong. Resultatsviten blev fyra segrar, en andraplats och en femteplacering. Tidigare år har Pontus bara kört enstaka tävlingar i SM.

Årets Rally SM inleddes i Vännäs i januari och avslutades i helgen i Linköping. Totalt har sex deltävlingar genomförts, varav två på vinterväglag och fyra på sommarvägar.
– Detta är helt otroligt, vi är grymt glada! Att Richard och jag tar guldet i JSM trimmat är något jag både drömt om och haft som mål. Nu lyckades vi redan första året vi prövade och vi har haft hur kul som helst även om det blivit kostsamt och varit tungt ibland. Ett jättetack till alla som stöttat oss och trott på oss och gjort detta möjligt. Pappa och Micke Tengelin som är serviceteamet har gjort ett jättearbete. säger Pontus.

Helgens tävling resulterade i en andraplacering, 15 sekunder efter Simon Karlsson.
– Vi har inget klart inför nästa år. Vi ska fundera och se vad vi kan få ihop. Alla idéer och förslag tar vi tacksamt emot, avslutar Pontus.

Källa: Lönnström Rallyteam

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *