Manfall i otrimmat

Christoffer Jacobsson och Anders Karlsson. Det blev segerduon i Otrimmat 2WD respektive 4WD. Av fem startande i 2WD kom fyra i mål, och i 4WD endast Anders. Där var det kraftigt manfall!

Christoffer Jacobsson var den som höll täten efter fredagens första tre sträckor, med Johan Holmberg och Mattias Ledin närmast bakom. Efter sträcka fem var Johan i ledning, men ”Kicken” tog snart tillbaka. Draghjälp fick han av att Johan sopade av vägen på långsträckan, mot slutet.
– Normalt gillar jag långsträckor, men nu blev det jobbigt, säger Johan.
Där ute i skogen blev det snart slut på vatten i värmen.
– Nu är jag helt slut. Kom på mig med att jag inte lyssnade på Christoffer (Bäck). Klar vätskebrist, fortsätter Johan som slutade trea.
Tvåa kom Mattias Ledin. Inne på powerstage möttes han av en SOS-skylt, stannade och påkallade hjälp vid nästa vägskäl. Även Kicken stannade.

För Christoffer ”Kicken” Jacobsson kom äntligen en framgång i årets SM. Bekymmer av olika slag har tidigare kantat hans säsong.
– Känns nästan ovant med noter. Det har jag bara åkt med på SSR och Rally Gotland så det var länge sedan, säger Kicken.
Han var den ende i klassen som åkte hela tävlingen utan att bryta och komma igen. I mål var han nästan nio minuter före Mattias, som i sin tur var fem före Johan. Fyra i mål kom  Robert Almevik, ytterligare distanserad med en halv minut.

Den stora skrällen kom i Otrimmat 4WD. För när hände det senast att en enda bil kom i mål?
Efter SS1 på fredagen var Robin Adolfsson i ledning. Till nattvila Jimmy Olsson. Då hade Robins motor gett upp, och på lördag morgon åkte Jimmy av.
Inför de två avslutande sträckorna ledde Anders före Joachim Carlström, Kristoffer Karlsson och Joakim Rydholm. Då försvann Rydholms på åttan och till nian fick Kristoffer helt enkelt inte igång sin bil. Även Carlström fick ge sig med oljeläckage inne på sista.
Ensam upp på rampen rullade Anders och David Arhusiander.
– Jag hade bestämt mig att den här gången skulle jag vinna och det gick ju, säger Anders.
Senast han vann en klass i SM var 2004, då i en Clio.

Allt sammantaget gör att spänningen blir på topp i Otrimmat 4WD i Uppsala. Med dagens seger klättrar Anders upp på silverplats totalt, endast fyra poäng bakom Carlström. Kristoffer ligger kvar på sina 80 och Rydholms har 79. Uppsala avgör!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *